Hlavní obsah

Dynamo přivedlo další posilu z první ligy

České Budějovice

Lídr druhé ligy nespí na vavřínech a zbrojí na jaro. Fotbalisté Dynama České Budějovice se posílili o dalšího hráče z nejvyšší soutěže. Po Danielu Marečkovi ze Sparty získali ofenzivně laděného záložníka nebo útočníka Patrika Brandnera, který na jih Čech přestupuje z Dukly Praha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Kocič z Bohemians (vlevo) a Patrik Brandner z Dukly Praha.

Článek

Patrik Brandner působil v Dukle od ledna 2017, kdy přišel z Příbrami. V prosinci minulého roku dostal od klubu svolení hledat si nové angažmá, k zimní přípravě už s týmem nenastoupil. Po krátké zkoušce v Hradci Králové zakotvil v Dynamu České Budějovice.

Za tým Dukly odehrál 45 zápasů a vstřelil jeden gól.

Za votroky stihl na testech ve dvou zápasech vstřelit dva góly. Jenže Hradec se nakonec rozhodl, že ho z Dukly nevykoupí. Připojil se tedy k budějovickému týmu, který byl akorát na cestě do Chorvatska. Také za Dynamo dokázal pětadvacetiletý forvard vstřelit dva góly.

„Páťa v Chorvatsku nastoupil do všech tří zápasů a prokázal svou kvalitu. Věřím, že by pro nás mohl být přínosem. On se k týmu připojil prakticky až před odjezdem a za týden skvěle zapadl a bude pro nás platným hráčem," věří David Horejš, trenér Dynama.

Pro Brandnera bude druhá liga novou zkušeností. V dosavadní kariéře ji totiž ještě nikdy nehrál. V první lize nastoupil během šesti sezon do 78 zápasů, v nichž zaznamenal pět branek.

„Dynamo je pro mě určitě velká výzva. České Budějovice jsou velké město a mají letos nejvyšší ambice postoupit do první ligy," řekl Brandner pro klubový web.

Reklama

Související témata: