Hlavní obsah

Pardubice - Prostějov 2:1Východočeši poskočili na šestou příčku, Sokolov si poradil s Vlašimí

Praha

Fotbalisté Pardubic porazili ve 24. kole druhé ligy Prostějov 2:1 a posunuli se na šesté místo tabulky před Varnsdorf, který má stejně bodů a zápas k dobru. Sokolov zdolal Vlašim 2:0 a dostal se před svého soupeře na devátou příčku.

Článek

Pardubice se první branky dočkaly v 52. minutě, kdy se z pokutového kopu prosadil záložník Fousek. V 61. minutě hosté zásluhou útočníka Píchala srovnali, ale domácí přišli o dvě minuty později díky Fouskovi s bleskovou odpovědí.

Pardubice doma nenašly přemožitele ani ve dvanáctém utkání sezony. Na třetí místo, zajišťující účast v baráži o postup do první ligy, jim chybí pouze bod. Mužstva nacházející se před Pardubicemi však sehrála o zápas méně. Prostějov zůstal třináctý.

Sokolov rozhodl o triumfu v prvním poločase. V rozmezí 17. až 23. minuty skórovali Ševčík a Glaser. Vlašim nevyhrála v osmém utkání po sobě, v předcházejících čtyřech však pokaždé získala bod.

24. kolo druhé fotbalové ligy:
Pardubice - Prostějov 2:1 (0:0)
Branky: 52. z pen. a 63. Fousek - 61. Píchal. Rozhodčí: Petřík - Hock, Leška. ŽK: Černý - Schuster. Diváci: 496.
Sestavy:
Pardubice: Letáček - Prosek, Šejvl, Piroch, Čelůstka - Jeřábek - Mužík, Tischler, Toml (70. Petráň), Fousek (83. Lee) - Černý (90.+3 Kovář). Trenér: Novotný.
Prostějov: Le Giang - Biolek (68. Pančochář), Schuster, Sus, Slaninka (60. Zapletal) - Machynek, Janíček, Polák (79. Ševčík), Koudelka - Lutonský, Píchal. Trenér: Machala.
Sokolov - Vlašim 2:0 (2:0)
Branky: 17. Ševčík, 23. Glaser. Rozhodčí: Lerch - Koval, Melichar. ŽK: Vávra - Dao, Piško, Badocha. Diváci: 570.
Sestavy:
Sokolov: Jakub Dvořák I. - Mejdr, Čihák, Ševčík, Jakub Dvořák II. - Glaser (60. Liener), Machek - Štípek (77. Ruml), Hlavatý, Novák (58. Beránek) - Vávra. Trenér: Hejret.
Vlašim: Řehák - Piško (46. Kučera), Kadlec, Blecha, Mizerák - Janda, Badocha, Novotný (75. Pavlík), Skopec - Selemani, Dao (46. Fotr). Trenér: Bojev a Brabec.

Reklama

Související témata: