Hlavní obsah

Sokolov - Brno 0:2Zbrojovka se drží na dohled baráži

Praha

Fotbalisté Brna zvítězili v 26. kole druhé ligy v Sokolově 2:0 a drží se na dohled třetímu místu, které jako poslední znamená baráž o nejvyšší soutěž. Zbrojovka ztrácí v neúplné tabulce bod na třetí Hradec Králové, před pátým Ústím nad Labem má dvoubodový náskok, ale Severočeši mají zápas k dobru

Foto: Sport.cz

Fotbalisté Zbrojovky Brno.

Článek

Brno, které v minulé sezoně sestoupilo z nejvyšší soutěže, vyhrálo počtvrté z posledních pěti kol. Zbrojovka rozhodla v Sokolově na přelomu poločasů. Skóre minutu před přestávkou otevřel hlavou Škoda a ve 48. minutě přidal pojistku Pachlopník. Sokolov prohrál potřetí z posledních čtyř utkání a před sestupovými příčkami má na dvanácté pozici sedmibodový náskok.

"Rozhodně jsme podali jeden z lepších venkovních výkonů v sezoně. Dostávali jsme se do kombinace, vypracovali si dost standardních situací, v tom vidím zlepšení. Pořád nám v určitých fázích schází lehkost, nevyužili jsme možnost přidat třetí gól a ještě dali soupeři naději. Nevyvarovali jsme se nepřeností a darovali Sokolovu pár standardek," hodnotí trenér Šustr.

Zbrojovka už v úterý hostí v boji o třetí pozici Hradec. "V hlavách jsme příští zápas přehnaně neměli. Rozhodně nejsme v situaci, kdy bychom soupeře tak válcovali, že bychom si mohli dovolit myslet na Hradec a podcenit zápas v Sokolově. Naopak bylo jasné, že musíme bezpodmínečně zvítězit, což jsme zvládli. Teď nás čekají dva tréninky, podíváme se i na Hradec a jeho zápas s Budějovicemi. A v neděli se všichni, kteří jsme ho znali, půjdeme rozloučit s Pepou Šuralem," vzpomíná trenér na tragicky zemřelého odchovance Zbrojovky, který má v neděli pohřeb.

Znojmo znovu prohrálo

Počtvrté za sebou nebodovalo Znojmo, které prohrálo 1:3 v Pardubicích. Na čtrnáctém místě tabulky má jen tříbodový náskok před patnáctým Táborskem a navíc o zápas více. Východočeši potvrdili, že se jim daří mnohem více doma a na šesté příčce tabulky ztrácejí na baráž pět bodů.

Jen o bod více než Znojmo má na třináctém místě nováček z Chrudimi po domácí prohře 1:2 s Třincem. Slezané bodovali potřetí z posledních čtyř kol a jsou devátí.

Tabulce suverénně vévodí České Budějovice, které mají po páteční porážce v Hradci Králové stále pohodlný náskok devíti bodů na druhou Jihlavu. Dynamo může ve středu oslavit návrat mezi elitu.

26. kolo druhé fotbalové ligy:
Sokolov - Brno 0:2 (0:1)
Branky: 44. Škoda, 48. Pachlopník. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Leška. ŽK: Kosak, Čihák - Magera, Pachlopník, Sukup. Diváci: 525.
Sokolov: Jakub Dvořák I - Mejdr (73. Stropek), Ševčík, Čihák, Jakub Dvořák II - Hlavatý, Machek - Novák (64. Beránek), Glaser, Kosak - Liener (51. Vávra). Trenér: Hejret.
Brno: Floder - Sukup, Vraštil, Kryštůfek, Eismann - Štepanovský (90. Přichystal), Krejčí, Pachlopník (72. Bariš), Šumbera - Škoda, Magera (68. Růsek). Trenér: Šustr.
Pardubice - Znojmo 3:1 (2:1)
Branky: 9. Toml, 30. Petráň z pen., 74. Mužík - 20. Šmehyl. Rozhodčí: Cieslar - Fišer, Mojžíš. ŽK: Šejvl - Conner. Diváci: 648.
Pardubice: Letáček - Prosek, Piroch, Šejvl, Toml - Jeřábek - I Sang-hjok (65. Mužík), Solil, Tischler, Fousek (73. Sokol) - Petráň (77. Černý). Trenér: Novotný.
Znojmo: Buček - Cihlář (59. Kuffour), Cukovič, Maksič (33. Beganovič), Helísek - Dramé, Conner - Kunca (77. Teplý), Machalík, Mudra - Šmehyl. Trenér: Šturma.
Chrudim - Třinec 1:2 (1:2)
Branky: 18. Froněk - 25. Arroyo, 37. Dedič. Rozhodčí: Adámková - Kotalík, Pečenka. ŽK: Dostálek, Drahoš - Šula, Adamuška. ČK: 90+3. Drahoš. Diváci: 1090.
Chrudim: Zíma - Řezníček, Drahoš, Vencl, Hlavsa - Dostálek (65. Ujec), Sixta, Kesner (89. Krčál), Froněk - Rybička - Vašulín (80. Sulík). Trenér: Matějka.
Třinec: Adamuška - Kušnír, Šula, Bedecs, Janoščín - Ilko (89. Gáč), Weber, Vaněk, Janošík (81. Buchvaldek) - Dedič, Arroyo (65. Omasta). Trenér: Jakus.

Reklama

Související témata: