Hlavní obsah

Oceněnými za září jsou pardubický Kohút a Habanec z Třince

Praha

Pardubice jsou po odehrané třetině soutěže stále neporaženy a vévodí s pětibodovým náskokem tabulce fotbalové Fortuna Národní ligy. V záři neztratili Východočeši ani bod, pod což se podepsal třemi důležitými góly i pracovitý devatenáctiletý záložník Michal Kohút. Byl vyhlášen Hráčem měsíce. Plný počet bodů nasbíral v září i Třinec, jehož kouč Svatopluk Habanec získal cenu pro Trenéra měsíce v této sezoně už podruhé.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Svatopluk Habanec.

Článek

Pardubice jsou po deseti odehraných kolech na špici tabulky o pět bodů před druhou Duklou. Východočeský celek je jediným, který v letošním ročníku soutěže ještě neprohrál. V září neztratila družina trenérů Krejčího s Novotným ani bod, na čemž se velkou měrou podepsal také devatenáctiletý talent Michal Kohút.

Odchovanec Slovácka se v létě připojil k áčku Pardubic, kde úspěšné sbírá druholigové starty. A nejen je! Šikovný devatenáctiletý záložník se v uplynulém měsíci zapsal hned třikrát mezi střelce.

Už podruhé v sezoně získal cenu pro nejlepšího trenéra měsíce Svatopluk Habanec. Lodivod Třince, jenž v září oslavil jubilejní padesáté narozeniny, neztratil se slezským celkem překvapivě ani bod. Fotbalisté z města oceli se tak stále drží na předních příčkách tabulky, konkrétně na páté pozici.

Habanec v minulosti působil v Teplicích, Ústí nad Labem, na Slovácku či v Brně.

Reklama