Hlavní obsah

Líšeň - Chrudim 2:0Nováček i bez dvou střelců na závěr podzimu zvítězil

Aktualizováno

Fotbalisté Líšně i bez dvou nejlepších střelců zakončili podzimní část druhé ligy vítězstvím 2:0 nad Chrudimí. O výhře brněnského celku, který skoro celou předehrávku 16. kola odehrál v početní výhodě, rozhodli Václav Minařík a Ondřej Vintr.

Článek

Domácí se kvůli trestům za žluté karty museli obejít bez autora šesti branek Marka Vintra a pětigólového Jana Hladíka, ale příliš jim to vadit nemuselo. Už v 17. minutě byl totiž vyloučen obránce Chrudimi Jakub Krčál a Líšeň přesilovku dvakrát využila. Krátce před přestávkou se trefil Minařík a v 67. minutě přidal pojistku Vintr.

„Nastupovali jsme do zápasu s respektem, neboť jsme si byli vědomi, že se na nás soupeř pořádně nachystal, aby oplatil porážku z domácí půdy z kraje sezóny. Vzhledem k trestu Marka Vintra a Hladíka, a reprezentačního startu Zikla, dostali příležitost hráči širšího kádru a troufám si říct, že rozhodně nezklamali," hodnotí domácí trenér Robert Kafka.

„Bednář na kraji zálohy zahrál velmi dobře, Vintr po svém příchodu na hřiště měl okamžitě šanci, kterou neproměnil, ale o dvě minuty později už byl úspěšný. Zápasu jsme se zhostili velmi dobře a po zásluze jsme vyhráli. Nahrálo nám brzké vyloučení soupeře," poukazuje Kafka.

„Byli jsme připraveni oplatit Líšni porážku ze srpna. Jenže do souboje vstoupila červená karta pro Krčála, po níž se fotbal změnil spíš v nohejbal. Přibylo mikrosoubojů, dlouhých nakopávaných, či odražených míčů. Ani po obdržené brance jsme neskládali zbraně. Kolikrát se mužstvo v deseti semkne a hraje lépe než v plném počtu. Druhá branka už byla rozhodující pro vítězství Líšně," říká jeho protějšek Jaroslav Veselý.

Líšni v neúplné tabulce patří sedmé místo, Chrudim je jedenáctá. Zbývající zápasy posledního podzimního kola druhé ligy jsou na programu příští týden.

16. kolo druhé fotbalové ligy:
Líšeň - Chrudim 2:0 (1:0)
Branky: 42. Minařík, 67. O. Vintr. Rozhodčí: Hanousek - Kříž, Vlček. ŽK: Bačo - Ujec. ČK: 17. Krčál (Chrudim). Diváci: 1015.
Líšeň: Šustr - Jeřábek, Hlavica, Bačo, Ševčík - Čermák - Reteno, Demeter (86. Suchý), Minařík (73. Rolinek), Bednář (46. O. Vintr) - Machálek. Trenér: Kafka.
Chrudim: Zíma - Řezníček, Krčál, Vencl (80. Drahoš), Hlavsa - Kesner, Hynek (57. Ujec), Janoušek, Dostálek (66. Froněk) - Rybička, Vašulín. Trenér: Veselý.

Reklama

Související témata: