Hlavní obsah

Vlašim - Pardubice 0:1Pardubice dál vedou druhou ligu o tři body

Praha

Fotbalistům vedoucích Pardubic vyšel vstup do jarní části druhé ligy. Východočeši v 17. kole zvítězili ve Vlašimi 1:0 a v čele tabulky udrželi tříbodový náskok před druhou Jihlavou. Třetí Brno doma zdolalo rovněž 1:0 poslední Sokolov s debutujícím trenérem Bohuslavem Pilným. Zbrojovka dál ztrácí bod na druhé a čtyři body na první místo.

Článek

Pardubicím zařídil 12. druholigovou výhru v sezoně Zifčák trefou z deváté minuty. Hosté z několika dalších slibných šancí už vlašimského gólmana Řeháka nepřekonali a až do konce se báli o vítězství. Brankář Boháč ale v závěru hosty podržel.

Brňané, kteří před začátkem jara byli podle bookmakerů největším favoritem na přímý postup do nejvyšší soutěže, začali dobře a v deváté minutě otevřel skóre Šural. Sokolovský outsider si však vytvořil řadu šancí. Manzia trefil tyč a několik dobrých zákroků předvedl domácí brankář Floder. Druhá půle už tolik zajímavých momentů nenabídla a skóre se nezměnilo. Sokolovu chybí sedm bodů na první nesestupovou pozici, kterou drží čtrnáctá Vlašim.

Hradec Králové doma jen remizoval 1:1 s nováčkem z Líšně, přesto na čtvrtém místě tabulky vystřídal pražskou Duklu. "Votroky" poslal do vedení v 26. minutě Leibl, ale už za tři minuty vyrovnal Málek. Hradečtí se přes střeleckou převahu už podruhé v zápase neprosadili.

17. kolo druhé fotbalové ligy:
Vlašim - Pardubice 0:1 (0:1)
Branka: 9. Zifčák. Rozhodčí: Ginzel - Novák, Vodrážka. ŽK: Štochl - Prosek. Diváci: 650.
Vlašim: Řehák - Breda, Broukal, Štochl, Kadlec (82. Vedral) - Janda, Januška, Průcha, Záviška (61. Vrána) - Svoboda, Fotr (70. Jakubov). Trenér: Šmejkal.
Pardubice: Boháč - Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka - Čihák - Zifčák (90.+2 Surzyn), Hlavatý, Tischler, Ewerton (65. Pfeifer) - Černý (62. Šplíchal). Trenér: Novotný.
Hradec Králové - Líšeň 1:1 (1:1)
Branky: 26. Leibl - 29. Málek. Rozhodčí: Hrubeš - Lakomý, Klupák. ŽK: Firbacher - Jeřábek, Ševčík, Černín. Diváci: 910.
Hradec: Ottmar - Čech, Martinec, Král, Leibl (84. Urma) - Zbrožek, Rada, Doležal (63. Djurdjevič), Vlkanova - Frýdek (63. Firbacher), Šípek. Trenér: Frťala.
Líšeň: Vítek - Jeřábek, Hlavica, Machálek, Málek (89. Matocha) - Zikl (78. Silný), Černín, Ševčík, Vasiljev - Demeter (83. Minařík), Rolinek. Trenér: Kafka.
Zbrojovka Brno - Sokolov 1:0 (1:0)
Branka: 9. Šural. Rozhodčí: Dorušák - Mojžíš, Bureš. ŽK: Dreksa, Fousek, Vaněk - Hasil, Krátký, Kovář, Machuča. Diváci: 3165.
Brno: Floder - Šural, Dreksa, Čermák, Eismann - Hladík (75. Bariš), Sedlák, Vaněk, Šumbera (40. Růsek) - Přichystal, Fousek (69. Pachlopník). Trenér: Machálek.
Sokolov: Fryšták - Vondra, Hasil, Tkadlec, Krátký (69. Kovář) - Vávra (80. Červenka), Skopec, Kopřiva (69. Machuča), Ruml - Manzia, Ju Kang-hjon. Trenér: Pilný.

Reklama