Hlavní obsah

Nečekají na směrnici. Votroci začali provizorně trénovat s míčem

Hradec Králové

Zařídili se podle vzoru některých bundesligových klubů. Fotbalisté druholigového Hradce Králové začali po zmírnění vládních opatření kvůli pandemii koronaviru alespoň omezeně trénovat společně a s míčem. Podle klubového webu na Malšovickém stadionu například hrají nohejbal ve dvojicích, zatímco trenér Zdenko Frťala sleduje přípravu z tribuny.

Foto: fchk.cz

Votroci na hřišti hrají nohejbal, trenér Zdenko Frťala sleduje přípravu z tribuny.

Článek

České fotbalové kluby by se brzy mohly vrátit k přípravě na hřišti po skupinách. Ligová fotbalová asociace (LFA), která řídí první a druhou ligu, připravila metodický tréninkový materiál a čeká na schválení od ministerstva zdravotnictví.

Votroci však na směrnici nečekali. Bezmála měsíc už trénují pouze individuálně. Nyní zareagovali na uvolnění restrikcí ministerstva zdravotnictví a sešli se na Malšovickém stadionu, kde se zapojili do tréninku s míčem. Řídí se množstvím omezení, aby splnili podmínky nouzového stavu.

"Řídíme se tím, že zdraví je na prvním místě, tak děláme všechno pro to, abychom ho chránili," ujišťuje na klubovém webu sportovní ředitel Jiří Sabou. Hradečtí postup konzultoval i s krajskou hygienickou stanicí.

"Trénujeme od konce týdne ve velmi omezeném režimu. Tým jsme rozdělili, tréninky probíhají od rána do odpoledne a na hřišti se pohybují vždy jen tři dvojice hráčů. Cvičení jsou uzpůsobena tak, aby vůbec nepřišli do kontaktu a byli od sebe vždy aspoň dva metry," popisuje ředitel.

"Ráno si všichni doma povinně měří teplotu a na tréninky jezdí převlečení. Sprchují se také doma, zázemí stadionu nevyužíváme. K dispozici jsou dezinfekční prostředky, mezi tréninky dezinfikujeme všechny sportovní pomůcky i míče. Kdyby měl hráč jakoukoli pochybnost o svém zdravotního stavu, zůstal by doma a okamžitě se hlásí klubovému lékaři," vypočítává přísné podmínky Sabou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články