Hlavní obsah

Patrik Gedeon: Exligový Most se z bodu hodně radoval

PRAHA

Pracovitý záložník Patrik Gedeon (33) v létě překvapil, když místo do prvoligové Viktorie Žižkov zamířil o patro níž do druholigové Dukly Praha a rozšířil kolonii zkušených borců, ke kterým patří Novotný, Zelenka, Kolomazník o brankář Svoboda.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Patrik Gedeon

Článek

Tým mixovaný ze zkušenosti a mládí se rozjížděl pomalu a po čtyřech zápasech měl jediný bod. Dvakrát v úvodu Patrik Gedeon chyběl.

„Hned po příchodu na Julisku jsem se zranil a přišel o celou letní přípravu. Vše jsem doháněl s naším kondičním trenérem Antonínem Čepkem a i když jsem už ve třetím kole hrál, cítím, že až s rostoucí kondicí to jde herně líp. A podobně na tom byli i další zkušení spoluhráči,“ připomíná záložník, známý svým velkým akčním rádiem a bojovností.

Motivaci měl proti Mostu  velikou

Na jaře pomáhal Patrik Gedeon zachraňovat Mostu první ligu. Nepodařilo se a spolu s brankářem Svobodou zamířili do Prahy. Teď přijeli bývalí spoluhráči.

„Já se na ten zápas hodně těšil, byl jsem hodně motivovaný,“ přiznal a doplnil i další podrobnosti spojené s očekáváním známého soupeře: „Věděli jsme o tom, že dosud hodně ve druhé lize inkasovali. Zažil jsem to i na jaře, obrana hrála v hodně podobném složení jako teď, a protože tam byli hráči z různých zemí, tak trochu vázla komunikace, byla tam jazyková bariéra. Ale teď vyřešili všechny situace v klidu a gól jsme jim nedali.“

Minuta ticha za čestného prezidenta

Zápasu na Julisce předcházela minuta ticha k uctění památky pana Josefa Hájka, čestného prezidenta klubu a muže, který převodem licence z Jakubčovic vrátil slavné jméno do profesionálního fotbalu. Dukla, která nastoupila poprvé v historii na Julisce v černých tričkách a trenýrkách, jako by byla pod tíhou smutných okolností a její hře chyběla jiskra.

Most se na Julisce prezentoval snahou o zabezpečenou obranu, ale zároveň hrál aktivně. „Soupeři se na naši hru časem lépe připravují. Už nás berou jinak. Bylo to vidět, jak moc a nahlas se radovali hráči Baníku z bodu, který na Dukle získali. Most byl ve středu pole dobře rozestaven, hráli presink a ten nám dělal trochu problémy,“ připomněl Patrik Gedeon, ale i tak našel okamžik, který mohl jeho tým nasměrovat k šesté výhře v řadě.

„Vše mohla změnit střela Michala Kolomazníka těsně před přestávkou. Stál jsem tak, že jsem měl ideálně před očima její let a už jsem si říkal, že to míří do sítě. Škoda, že se to odrazilo od tyče, ne však do branky, ale před ní. Věřím, že kdyby jsme po poločase, kterému odpovídala spíše remíza, vedli, tak bychom zápas zvládli,“ glosoval utkání Gedeon.

Jedna série pokračuje

Jednu sérii Dukla Praha ještě drží, osm kol neprohrála. V sobotu jede do Sokolova, kterému se na podzim daří.

„Víme, že jednou prohrajeme. Teď jde jen o to, aby jsme to co nejvíce oddálili. Pojedeme i tam s úmyslem bodovat,“ má jasno Patrik Gedeon, který už tradičně patřil k nejlepším hráčům kvalitního pátečního duelu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články