Hlavní obsah

Jihlava porazila Sokolov, Dukla si poradila s Karvinou

JIHLAVA

Fotbalisté Jihlavy porazili v předehrávce 14. kola druhé ligy Sokolov 1:0 a minimálně do neděle se vrátili do čela tabulky. Tři body zajistil domácím v úvodu druhého poločasu šťastnou střelou Schneider. Ve druhém pátečním duelu porazila Dukla Praha na svém stadiónu Karvinou 2:0.

Foto: FK Dukla Praha

Útočník Dukly Praha Luděk Zelenka

Článek

Do vedení mohl jít už v 11. minutě hostující tým trenéra Haška. Podrazký ale ke smůle Sokolovských nedokázal centr Vaněčka v tísni usměrnit mezi tři tyče. Promrzlé domácí publikum poprvé ožilo až za dalších sedm minut. Sokolovský gólman Ilizi se ale robinzonádou zaskvěl proti střele Schneidera. Na druhé straně hlavička Knakala jen těsně minula Vojáčkovu svatyni.

Brzy po pauze se ale mohli radovat domácí diváci. Daleko za vápnem opět napřáhl ke střele Schneider a tentokrát už jeho bomba skončila za Iliziho zády. Míč totiž úplně změnil směr po teči jednoho z hostujících obránců. Ve zbytku času se už oba soupeři brankově prosadit nedokázali.

Druhá fotbalová liga - 14. kolo:
Jihlava - Sokolov 1:0 (0:0)
Branka: 53. Schneider. Rozhodčí: Královec - Kordula, Wilczek. Diváci: 1790.
Jihlava: Vojáček - Gabriel, Tlustý, Kadlec, Cihlář - Dupal (73. Kaplan), Lovětínský (59. Urban), Gába, Schneider - Rabušic (86. Drábek), Faldyna. Trenér: Marko.
Sokolov: Ilizi - D. Kaplan, Hájovský, Knakal, Čupr - Podrazký, Šmerda (78. Kura), Čada, Vaněček - Salák, Duchnič (72. Procházka). Trenér: Hašek.

Dukla porazila Karvinou 

Dukla začala náporem a už ve druhé minutě vystřelil z otočky Zelenka, po úniku Svatonského vypálil bez přípravy z deseti metrů těsně vedle Malý. Po necelé půlhodině hry se dostal za obranu Kulvajt, udělal kličku i brankáři Blahovi, ale z úhlu trefil padajícího obránce Buryána. Těsně před přestávkou avizovali domácí ruku soupeře ve zdi při přímém kopu Zelenky, rozhodčí Kocián ale nezapískal.

Hned po změně stran byl v běžeckém souboji brankář Blaha o pár centimetrů rychlejší než Kolomazník. Největší šanci hostů zase zmařil včasným vyběhnutím a pádem pod nohy Opice brankář Svoboda.

V 74. minutě po nepřesné malé domů zachraňoval hostující gólman nešikovně před dobíhajícím Kulvajtem a po faulu na něj Kolomazník proměnil pokutový kop. V závěru hosté vsadili vše na útok, ale do jejich otevřené obrany poslal v nastaveném čase ideální přihrávku Malý a Blaha postupující sám na brankáře s přehledem překonal svého jmenovce.

Dukla Praha - Karviná 2:0 (0:0)
Branky: 74. Kolomazník z pen., 90.+2 L. Blaha. Rozhodčí: Kocián - Moudrý, Marek. ŽK: Novotný, Gedeon - Juska, Dittrich. Diváci: 387.
Dukla: Svoboda - Mikula, Vorel, Novotný, Šmíd - Svatonský (89. Macháček), Gedeon, Kolomazník (82. Hanus), Malý - Kulvajt, Zelenka (72. L. Blaha). Trenér: Bittengel.
Karviná: M. Blaha - Hoffmann (85. Juroszek), Gill, Buryán, Juska - Macek, Rýdel, Dittrich (78. Sourada), Milosavjev (60. S. Jurza) - Opic, Ficek. Trenér: Kalvoda.

Reklama