Hlavní obsah

Fotbalisté Sokolova neporazili HFK, na výhru čekají čtyři zápasy

Fotbalisté Sokolova remizovali v sobotním utkání 15. kola druhé ligy 2:2 s HFK Olomouc. Svěřenci Martina Haška tak nevyhráli už počtvrté za sebou a vzdaluje se jim čelo tabulky.Čtvrtou prohru za sebou si připsal rezervní tým Sparty na domácím hřišti proti favorizované Jihlavě.

Článek

Utkání lépe začal favorizovaný domácí Baník, ovšem z ojedinělého útoku vstřelili první gól zápasu hosté. V 19. minutě se Zlatohlavý s míčem probil k sokolovskému vápnu, přihrál Korčianovi, který přesnou střelou k tyči nedal Ilizimu šanci. Po vstřelené brance domácí ještě více zabrali, měli převahu, avšak při snaze o vyrovnání je brzdila nepřesnost finálních přihrávek. Agilní Vaněček s Podrazký posílali jeden centr za druhým, ale nedokázali najít spoluhráče, který by zakončil. Vše se změnilo v 37. minutě, kdy se po Podrazkého přímém kopu dostal míč ve vápně ke Šmerdovi a ten ho skluzem poslal do olomoucké branky.

Do druhého poločasu vstoupili domácí opět dobře, Jiroušovi ale jeho samostatný únik vychytal hostující Doležal. V 60. minutě se měnilo skóre. Po standardní situaci hlavičkoval z hranice vápna Kalvoda a obloučkem přehodil Iliziho. Už o tři minuty později vyrovnal z přímého kopu Čupr, když střelou přes zeď nedal Doležalovi možnost míč chytit. Od té doby Baník zatlačil svého soupeře na jeho polovinu a snažil se o vstřelení rozhodující branky. Úporná snaha domácích však byla marná.

Sparta doma padla

Čtvrtou prohru za sebou si připsal rezervní tým Sparty na domácím hřišti proti favorizované Jihlavě. Ta se dostala do první vážnější situace již ve 3. minutě, brankáře Grigara poté zaměstnávaly především střely ze střední vzdálenosti a nebezpečné standardní situace.

Blízko k úvodní brance zápasu byl v 59. minutě mladý útočník Jan Kadlec, hlavičku mu ale skvělou robinzonádou chytil Vojáček. Do vedení šli nakonec hosté, když se dostal do brejku Tlustý, křížnou přihrávkou našel Rabušice, pro kterého již nebyl problém do odkryté branky skórovat. V 81. minutě pak přišel další rychlý kontr, kapitán Faldyna poslal před Grigara nadýchaný centr, na který si naběhl z druhé vlny Schneider a podruhé rozvlnil síť sparťanské branky.

Fulnek se rozešel s Ústím bez branek

Domácí už poněkolikáté doplatili na špatnou koncovku, která je opět připravila o lepší výsledek. V prvním poločase trefili Pavlík s Vyskočilem tyč, po změně stran sice Krása dopravil míč do sítě, ale rozhodčí branku kvůli postavení mimo hru neuznali. Severočeši se soustředili na pozornou defenzivu, ze které vyráželi k rychlým protiútokům, ani oni se však nedokázali střelecky prosadit.

Karviná remizovala s Opavou

Do slezského derby vstoupili velmi dobře Opavané a již ve čtvrté minutě po Partyšově centru skóroval hlavou Šultes. Hosté pak velmi dobře bránili a dostávali se rychlými brejky před domácí branku. Ve 35. minutě Barteska nastřelil břevno branky domácího gólmana Blahy.

Po změně stran hráli Karvinští aktivněji a z toho pramenila i vyrovnávací branka. Sourada se ocitl sám před brankářem Novákem a přehodil ho. Autor gólu ale musel krátce nato kvůli zranění hřiště opustit. Ve zbývajícím čase obě mužstva dobře bránila, takže ani jeden tým se už nedostal do vyložené brankové příležitosti.

Slovácko doma opět zaváhalo

Fotbalisté Slovácka, kteří citelně postrádali zraněného Gondu a nemocného Chmelíčka, ztratili v souboji sousedů v tabulce v domácím prostředí další cenné body, když uhráli pouze remízu s Hradcem Králové.

První poločas přinesl minimum vážnějších šancí na obou stranách. Až po půlhodině hry mohli jít do vedení hosté, ale hlavičku Víta s námahou vyrazil brankář Filipko. Po změně stran si Hradec počínal aktivněji a také se ujal vedení. V 57. minutě unikl po pravém křídle Rezek, jeho střelu ještě stačil Filipko vyrazit, ale dobíhající Kaufman míč pohodlně dorazil do sítě.

Slovácko mohlo hned z následného protiútoku vyrovnat, ale brankář Lindr stačil na poslední chvíli vyrazit hlavičku Čtvrtníčka. Bojovně hrajícím domácím se podařilo přece jen dát gól až v 70. minutě, kdy obránce Ineman hlavou přehodil brankáře.

Fotbal - druhá liga:
FK Baník Sokolov - 1. HFK Olomouc 2:2 (1:1)
Branky: 37. Šmerda, 63. Čupr - 19. Korčián, 60. Kalvoda. ŽK: Hájovský - Dadák, Kučerňák, Čučka, Josefík. Rozhodčí: Franěk - Zlámal, Koval. Diváci: 1780.
Sokolov: Ilizi - Kaplan, Hájovský, Knakal, Čupr - Podrazký (74. Habai), Čada, Šmerda, Vaněček - Salák (57. Duchnič), Jirouš. Trenér: Hašek.
HFK: Doležal - Dadák, Lukášek, Kalvoda (77. Čučka), Josefík - Lošťák, Kučerňák, Zlatohlavý, Krutý - Galajda, Korčián. Trenér: Mucha.
Sparta B - Jihlava 0:2 (0:0)
Branky: 68. Rabušic, 81. Schneider. Rozhodčí: Ardeleánu - Handlíř, Tacina. ŽK: Smetana, Sedláček, Droppa - Da Silva. Diváci: 217.
Sparta B: Grigar - Droppa, P. Mareš, Doležal, Smetana (81. Třešňák) - Glaser (67. Jungr), Kokoška (75. Folprecht), Sedláček, Podaný - J. Kadlec, Holenda. Trenér: Svoboda.
Jihlava: Vojáček - Da Silva, Kadlec, Dupal (64. Cihlář), Vepřek - Tlustý, Gába, Urban, Schneider - Rabušic (79. Kaplan), Faldyna. Trenér: Marko.
Fulnek - Ústí nad Labem 0:0
Rozhodčí: Hrubeš - Pospíšil, Lakomý. ŽK: Lukaštík - Dvořák. Diváci: 506.
Fulnek: Pospěch - Jindřišek, Krása, Sedlák, Staš - Huvar (77. Košturík), Pavlík (88. Janoviak), Slončík, Vyskočil - Lukaštík, Schulmeister. Trenér: Takáč.
Ústí n. L.: Novák - Škoda, Dvořák, Valenta, Krejčíř - Franc, Martykán, Pilík (80. Veverka), Benčík - Vondrášek, Volek. Trenér: Habanec.
Karviná - Opava 1:1 (0:1)
Branky: 66. Sourada - 4. Šultes. Rozhodčí: Bíma - Čecháček, Peřina. ŽK: Macek (Karviná). Diváci: 3280.
Karviná: Blaha - Brezničan, Gill, Buryán, Juska - Macek, Ficek, Rýdel, Milosavljev (83. Jursa) - Sourada (68. Juroszek), Opic. Trenér: Kalvoda.
Opava: Novák - Kolínek, Mezlík, Cigánek, Jelínek - Partyš, Metelka, Barteska (88. Víšek), Zapletal (69. Kiša) - Halaška (75. Půda), Šultes. Trenér: Látal.
1. FC Slovácko - Hradec Králové 1:1 (0:0)
Branky: 70. Ineman - 57. Kaufman. Rozhodčí: Zelinka - Santarius, Adámková. ŽK: Lysoněk, Stýskala, Perůtka, Kubáň - Chleboun, Černý, Přibyl. Diváci: 3050.
Slovácko: Filipko - Němčický, Ineman, Formánek, Lysoněk - Kubáň, Perůtka (64. Berger), Stýskala, Randa - Sládek (84. Kerbr), Čtvrtníček (64. Matůš). Trenér: Jurkemik.
Hradec Králové: Lindr - Němeček, Poděbradský (75. Přibyl), Chleboun, Kalousek (64. Svoboda) - Nemček, Vít, Dvořák, Rezek (90. Válek) - Kaufman, Černý. Trenér: Machala.

Reklama

Související témata: