Hlavní obsah

Kolomazník vystřílel Dukle podzimní bronz

Milan VlčekSport.cz

Dukla může slavit! Fotbalisté druholigového týmu z Julisky přezimují na bronzové příčce. Rozhodlo o tom vítězné páteční utkání 16. kola, ve kterém svěřenci Güntera Bittengela v duelu čtvrtého se třetím porazili doma Čáslav 2:1. Po velmi špatném úvodu do sezóny tak nyní Dukla Praha neprohrála již dvanáct zápasů v řadě a směle atakuje příčky, ze kterých se bude postupovat do první ligy! Tři vystřelil domácím dvěma zásahy Michal Kolomazník.

Foto: FK Dukla Praha

Fotbalista Dukly Praha Michal Kolomazník v souboji s Adamem z Bohemians 1905

Článek

Takovou permanenci stánkaři na Julisce ještě nezažili. Od první do poslední minuty zápasu  se nezastavili, neboť vedení Dukly vyhlásilo vstup zdarma, klobásu a pivo za deset korun, a to samozřejmě přineslo své ovoce. Vedle tribun tak fungoval ještě zvláštní sektor dlouhých front, ve kterých si návštěvníci krátili čekání na občerstvení koukáním na fotbal.

„Návštěva dnes byla opravdu dobrá. Na závěr podzimní sezóny to bylo od vedení Dukly velice pěkným gestem. Ukázali jsme, že nám diváci nejsou lhostejní a také doufám, že podobná akce nebyla výstřelem, ale že se o diváka budeme starat po celou dobu sezóny. Snad budou v hojném počtu chodit i v jarní části druhé ligy,“ poznamenal kouč domácích Günter Bittengel.

Ne všichni na stadiónu tak měli dobrou možnost vidět parádní kousek domácího záložníka Michala Kolomazníka, jemuž se v 11. minutě otevřel prostor ve středu hřiště před čáslavskou brankou. Zkušený středopolař napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a propálil náhradního brankáře v čáslavské bráně Ehrenbergera. Ten nahradil zraněnou oporu hostující defenzívy brankáře Švengra, který se léčí ze zlomeniny zánártní kůstky.

Kolomazník vystřílel tři body

Že chtějí fotbalisté Dukly přezimovat na bronzové příčce, dali najevo svou aktivitou i po půlhodině hry. Znovu u toho byl domácí Kolomazník, jenž dostal po zemi přihrávku z levé strany před šestnáctku soupeře. Tentokrát ovšem jeho muška dokonalou přesnost neměla, a míč tak letěl vedle šibenice čáslavské brány. Ovšem i hostující tým dokázal pořádně zatopit. To když se ve 42. minutě usadil ve vápně Dukly a jen štěstí stálo při Svobodovi, který lapil střelu z malého vápna.

Zmrzlé fanoušky na Julisce mohli domácí rozehřát hned s nástupem druhé půle.To by ovšem domácí kanonýr Zelenka, jenž dosud nasbíral osm gólů v patnácti zápasech, musel v situaci tváři v tvář čáslavskému brankáři proměnit. Nedáš dostaneš se tak potvrdilo hned vzápětí. Překvapenou obranu Dukly rozesmutnil po rychlé akci čáslavský Brunclík. Všechno bylo jinak v 58. minutě, kdy se podruhé v utkání trefil Michal Kolomazník, a poslal tak svůj tým do vedení 2:1. V poslední minutě byl ještě za faul ve středu hřiště vyloučný nejlepší střelec soutěže Miloslav Strnad z Čáslavi.

„Podali jsme výborný výkon, byli jsme aktivní. Mohli jsme vidět, že postavení soupeře v tabulce není náhoda. Bohužel jsme od něj dostali hloupé góly. Byli jsme Dukle velice zdatným sokem,“ myslel si po utkání trenér hostujícího celku Miroslav Koubek. „Ztratili jsme pozic třetího celku v tabulce chceme být samozřejmě co nejvýše. Každé utkání chceme vyhrát, pro nás je to ztráta,“ dodal.

„Postavení v tabulce neřeším, sezóna má ještě čtrnáct kol do konce, a tak není rozhodující, kde se po šestnácti zápasech v tabulce nacházíme,“ dodal domácí trenér Bittengel.

Druhá liga - 16. kolo
Most - Sparta Praha B 2:1 (0:0)
Branky: 54. Jedinák, 68. Franěk - 77. Pečnik. Rozhodčí: Kocourek - Mencl, Moudrý. ŽK: Schut, Trubila - Sedláček, Glaser, Jungr, Mareš, Kučera. ČK: 44. Schut. Diváci: 1462.
Most: Paleček - Loos, Jedinák, Hainault, Trubila - Sigmund (88. Tonev), Schut, Oboya (81. Bogdanov) - Boutasgount (90.+2 Diego), Hofmann - Franěk. Trenér: Žák.
Sparta: Grigar - Valíček (72. Třešňák), Mareš, Kučera, Had - Glaser (46. Jungr), Sedláček (72. Sus), Pečnik, Podaný - J. Kadlec, V. Kadlec. Trenér: Svoboda.
Jihlava - Vítkovice 1:2 (0:2)
Branky: 76. Kaplan - 14. Pulkert, 30. Diviš. Rozhodčí: Bílek - Hojsík, Kovařík. ŽK: Gába, Kaplan. ČK: 75. Schneider (všichni Jihlava). Diváci: 1690.
Jihlava: Vojáček - Gabriel, Kadlec, Tlustý, Cihlář (75. Urban) - Veselý (64. Kaplan), Lovětínský (28. Dupal), Gába, Schneider - Rabušic, Faldyna. Trenér: Marko.
Vítkovice: Uvarenko - Derych, Švestka, Doležal, Silveira - Hanák (88. Houška), Motyčka, Mikulenka (82. Poznar), Pulkert - Plešek (60. Křiva), Diviš. Trenér: Palička.
Dukla Praha - Čáslav 2:1 (1:0)
Branky: 11. a 58. Kolomazník - 50. Brunclík. Rozhodčí: R. Hrubeš - Lhoták, Ubias. ŽK: Malý - Dohnálek, Špidlen. ČK: 90. Strnad (Čáslav). Diváci: 1535.
Dukla: Svoboda - Mikula, Vorel, Novotný, Šmíd (82. Palša) - Malý, Gedeon, Hanus (60. Balát), Svatonský - Zelenka, Kolomazník (86. Kulvajt). Trenér: Bittengel.
Čáslav: Ehrenberger - Kotrba (87. Dolejš), Mráz, Filip, Špidlen - Dohnálek, Brunclík, Prášil, Dian, Fikejz (84. Nulíček) - Strnad. Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: