Hlavní obsah

Brno - Dukla 0:0Svižný šlágr vítěze nepoznal, největší radost z remízy mají vedoucí Pardubice

Brno
Aktualizováno

Dva silní protivníci se prali, třetí se smál... Pondělní dohrávané utkání mezi Zbrojovkou Brno a Duklou Praha uzavřelo 19. kolo Fortuna Národní ligy. Ačkoli v předchozích zápasech těchto týmů po koronavirové přestávce góly padaly, tentokrát nikoli. Duel druhého týmu s pátým přinesl bezbrankovou dělbu bodů. Vedoucí Pardubice tak mají na druhé Brno náskok šest bodů, pátá Dukla na ně ztrácí devět bodů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Martin Šustr zachraňuje...

Článek

Hrál se svižný fotbal, šance si vytvořili oba soupeři. Sebevědomá Dukla měla k vítězství přece jen o něco blíž, ale šlágr kola nakonec gól nepřinesl, a tak si oba celky rozdělily po bodu.

"Ačkoliv jsme hráli venku, ztratili jsme tady dva body. Většinu zápasu jsme byli jasně lepší," má jasno Roman Skuhravý, trenér Dukly. "Nedá se říct, že bych byl nespokojený. Dukla je velmi vyspělý tým, proto jsme zvolili trochu opatrnější taktiku. Vycházela nám, zajímal nás jen výsledek. A chyběl nám jen gól, šance jsme si vytvořili," líčí jeho protějšek Miloslav Machálek.

Zbrojovka tak ztrácí na vedoucí Pardubice už šest bodů, Dukla se bodově dotáhla na čtvrtou Jihlavu a třetí Hradec Králové.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Jan Hladík z Brna a Dominik Preisler z Dukly.

"Hráli jsme doma, ale vzhledem ke kvalitě soupeře neberu remízu jako ztrátu. Zajíci se počítají až po honu. Uvidíme, jestli nám dnešní bod bude stačit, nebo ne," přemítá Machálek.

Pardubice ostatním unikají, na dvě barážové příčky pak je za nimi velká tlačenice.

"Zbrojovka s námi měla plné ruce práce. Jen mě mrzí, že jsme nebyli odměněni aspoň jedním gólem. Chybí mi výhra, ale nemáme se za co stydět. Jedeme dál!" ujišťuje Skuhravý.

19. kolo druhé fotbalové ligy:
Brno - Dukla Praha 0:0
Rozhodčí: Klíma - Caletka, Hrabovský. ŽK: Čermák - Krunert, Souček, Ayong, Chlumecký. Bez diváků.

Reklama

Související témata: