Hlavní obsah

Bývalý reprezentant Mareš vyměnil Spartu za druholigovou Jihlavu

JIHLAVA

Bývalý reprezentační obránce Pavel Mareš posílil fotbalisty druholigové Jihlavy, s kterými bude na jaře bojovat o postup do nejvyšší soutěže. Třiatřicetiletý zadák se tak po nepovedeném dvouletém angažmá definitivně loučí s pražskou Spartou. V Jihlavě bude podle klubového webu působit v nadcházejícím půlroce, součástí smlouvy je i opce na letní prodloužení smlouvy.

Článek

Vysočina ztrácí po podzimu na druhém místě jediný bod na Bohemians 1905. "Je zde velmi dobrý, zkušený a ambiciózní tým, který má velkou šanci postoupit do nejvyšší soutěže. Na nadcházející spolupráci se velmi těším a chtěl bych klubu svými výkony maximálně pomoci," uvedl Mareš.

"Získání kvalitního a zkušeného obránce bylo jednou z našich priorit. Jsme velmi rádi, že se nám podařilo najít společnou řeč s takovým hráčem, jako je Pavel Mareš. Jsem přesvědčen, že se stane vůdčí osobností týmu," uvedl ředitel Vysočiny Zdeněk Tulis.

Mareš si v Jihlavě bude chtít zlepšit chuť po angažmá ve Spartě, na které by asi nejradši rychle zapomněl. Účastník mistrovství Evropy v roce 2004 a světového šampionátu v roce 2006 na Letnou přišel s velkou pompou z ruského Petrohradu před dvěma lety, ale za Spartu odehrál pouhé dva ligové zápasy. Neprosadil se pod trenérem Michalem Bílkem, jeho nástupcem Vítězslavem Lavičkou ani pod Jozefem Chovancem. "Působení v Jihlavě beru po dvou neúspěšných letech na Spartě jako svůj druhý začátek v Česku," uvedl Mareš, který v národním týmu posbíral od února 2002 do června 2006 deset mezistátních zápasů.

V dresu Jihlavy by se měl objevit poprvé v dnešním přípravném utkání proti HFK Třebíč. Mareš je pátou zimní posilou klubu. Před ním přišel z Brna útočník Pavel Simr, z Teplic se vrátil jihlavský odchovanec a záložník Jan Štohanzl a z Fulneku přišel obránce či krajní středopolař Michal Vyskočil. Z Bohemians Praha dorazil brankář Václav Winter a s největší pravděpodobností Vysočina získá i slovenského defenzivního univerzála Karola Karlíka z Nitry. Z podzimního kádru odešli do Brna záložník František Schneider a útočník Michal Rabušic.

Reklama