Hlavní obsah

Nákaza v rodině fotbalisty odložila druholigový zápas Třince

Aktualizováno

Kvůli nákaze koronavirem v rodině nejmenovaného fotbalisty druholigového Třince byl odložen dnešní domácí zápas Slezanů s Vlašimí v rámci 24. kola. Pokud dobře dopadnou kontrolní testy v klubu, bude se hrát v pátek. Na twitteru o tom informoval Štěpán Hanuš, mluvčí Ligové fotbalové asociace, která v Česku řídí první a druhou nejvyšší soutěž.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Lukáš Cienciala z Třince (vlevo) a Matěj Biolek z Prostějova - ilustrační foto.

Článek

"Hygienická stanice dnes odpoledne provedla kontrolní testy u dotyčného hráče i dalších zástupců klubu, kteří s ním přišli do kontaktu. Z důvodů probíhajícího hygienického šetření byl proto dnešní zápas proti Vlašimi odložen. Pokud budou testy všech členů klubu negativní, bude se utkání hrát v pátek od 17:00," uvedl Hanuš. Totožnost nakažených kluby ani LFA nezveřejňují.

V úvodních dvou kolech plošných odběrů, které před necelým měsícem před restartem sezony přerušené pandemií podstoupily všechny týmy z první a druhé ligy, se objevila nákaza u jednoho hráče Slavie a Mladé Boleslavi. Oba se už z nemoci covid-19 vyléčili a zapojili se do tréninku.

Třetí kolo testů čeká kluby před začátkem nadstavby během tohoto týdne a zúčastní se ho pouze prvoligové týmy. Celky z druhé ligy už další plošná vlna odběrů nečeká, podstoupí ji pouze druhý a třetí tým konečného pořadí, které čeká baráž o nejvyšší soutěž.

Reklama

Související témata: