Hlavní obsah

Dukla - Chrudim 3:0Pražané si upevnili třetí pozici, také Sokolov vyhrál

Praha
Aktualizováno

Jeden z aspirantů na barážovou pozici ve fotbalové Fortuna Národní lize pražská Dukla zvládla ve 27. kole domácí souboj s Chrudimí a díky třem bodům si pojistila třetí pozici v tabulce. Zvítězila 3:0 a na čtvrtý Žižkov má náskok již čtyř bodů. Důležitý souboj čtrnáctého a patnáctého týmu vyzněl lépe pro Sokolov, který porazil Varnsdorf 1:0.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Marek Červenka ze Sokolova, Martin Kouřil z Varnsdorfu.

Článek

Souboj o třetí barážovou pozici bojující Dukly a průběžně osmé Chrudimi začal v jasné režii týmu z hlavního města. Za tříbodovým vítězstvím vykročili domácí již v prvním poločase, ve kterém si vytvořili zásluhou Ayonga a Kozmy dvoubrankové vedení.

Po pauze svůj náskok dokázali ještě vylepšit, zvítězili 3:0 a na čtvrtý Žižkov mají náskok již čtyř bodů. Vítězství znamená pro Duklu další důležité tři body v boji o postup do baráže.

Fotbalisté Sokolova zažívají minimálně na rok svou poslední sezonu ve druhé lize. Ve 27. kole se alespoň dostali z pozic znamenajících sportovní sestup o úroveň níž.

Na čtrnácté místo, které dosud drželi, poslali Varnsdorf. Na domácím trávníku ho porazili 1:0 a v tabulce jsou nyní o bod napřed. Výhra Baníku se zrodila hned zkraje utkání, kdy přesnou hlavičkou rozhodl obránce Hasil.

27. kolo druhé fotbalové ligy:
Dukla Praha - Chrudim 3:0 (2:0)
Branky: 4. Ayong, 33. Kozma, 53. Preisler. Rozhodčí: Dorušák - Horák, Váňa. ŽK: Ayong, Krunert, Piroch - Vencl, Drahoš. Diváci: 462 (limit 5000 osob na stadionu).
Sokolov - Varnsdorf 1:0 (1:0)
Branka: 7. Hasil. Rozhodčí: Denev - Koval, Vitner. ŽK: Skopec, Čihák - Bláha, Novák. ČK: 90.+1 Lehoczki (Varnsdorf). Diváci: 490 (limit 5000 osob na stadionu)

Reklama

Související témata: