Hlavní obsah

Bohemians po postupu plánovali víkend ve víru oslav

JIHLAVA

Jakmile fotbalisté Bohemians 1905 dotáhli do vítězného konce páteční zápas v Jihlavě a zpečetili svůj návrat do první ligy, hned se ocitli ve víru velkých oslav, které potrvají celý víkend. Pražané se přímo na hřišti začali veselit se svými fanoušky, kteří pronikli přes zábrany a členy ochranky a městské policie, a trenér Pavel Hoftych se rázem ocitl nad jejich hlavami.

Článek

"Bylo znát, že někteří z nich toho už mají trochu dost, tak jsem se ve vzduchu bál, aby najednou spontánně neodešli a já nespadl na zem," žertoval Hoftych. "Jsme šťastní, že se nám povedlo projít do ligy už v pátek a v posledních třech zápasech budeme v klidu," radoval se Hoftych, který "klokany" dovedl k postupu při své premiérové sezoně ve vršovickém klubu.

Kompletní výprava "klokanů" pak plánovala přesun přímo do sídla klubu v "dolíčku", kde budou společné oslavy pokračovat. "Hlavně kvůli těm lidem je ten postup krásný, naši fanoušci jsou nejlepší a zaslouží si, abychom zase byli v lize. Teď všichni zažíváme fantastické pocity," řekl brankář Bohemians Radek Sňozík, který s klubem zažil už předloni postup mezi elitu, aby o rok později vstřebával sestupové chmury.

Dnes zažíval úplně opačné emoce. "Loni po sestupu to bylo šíleně deprimující a je fakt, že v Bohemce se pohybuju na sinusoidách. Teď už snad v lize vydržíme na věky věků," věřil rozesmátý Sňozík chvíli poté, co vyšel ze šatny zkrápěné šampaňským.

Spoluhráči ustoupí od přísné životosprávy

Sňozík netajil, že se spoluhráči v nejbližších dnech ustoupí od přísné životosprávy a naplno si vychutnají tři dny volna, které jim trenér Pavel Hoftych slíbil za splnění dnešního postupového cíle. "Asi to bude hodně dlouhý víkend a trenér nám snad nějaké to pivo odpustí. Hrdla trochu spláchneme," plánoval energicky Sňozík. "Ani nevím, jestli dnes přijdu domů," smál se devětatřicetiletý matador Dalibor Slezák.

Naopak záložník a autor vítězné branky Jan Morávek prý oslavy nijak dlouho nepotáhne, protože jej za necelé dva týdny čeká maturita. "Dneska asi s klukama půjdu, ale já na nějaké velké oslavy moc nejsem, i když si to uvnitř hodně užívám. Ale v sobotu odjedu s přítelkyní na chatu a tam se budeme učit. Doufám, že to ve škole dopadne stejně dobře jako dnes na hřišti," věřil Morávek.

Ten si v pátek navíc vysloužil, že může mít během "svatého týdne" před maturitou úplné volno. Trenér Hoftych mu jej slíbil v případě, že Bohemians v pátek zpečetí svůj postup, k čemuž právě Morávek přispěl rozhodující trefou. "Takže by vlastně mohl mít volno dva týdny," přemítal Hoftych s úsměvem. "Ba ne, Honza dobře věděl, o co dnes hraje. A povedlo se mu to. Má týden na učení," potvrdil Hoftych, že svůj slib splní.

Reklama