Hlavní obsah

Nepustili jste nás do ligy? Končím! Dukla je bez ředitele

Aktualizováno

Jeho klub měl návrat do nejvyšší soutěže na dosah. Pavel Vandas ovšem zůstával pesimistou a na jeho černý scénář také došlo. S odstupem pár týdnů výkonný a sportovní ředitel fotbalistů druholigové Dukly Praha na funkci rezignoval. Zároveň skončil i jako člen klubového představenstva.

Foto: fkdukla.cz

Pavel Vandas jako výkonný a sportovní ředitel fotbalistů druholigové Dukly Praha končí...

Článek

Klub z Julisky přišel na svém webu se strohým sdělením.

"Dozorčí rada FK Dukla Praha, a.s. vzala na vědomí rezignaci člena představenstva, výkonného a sportovního ředitele Pavla Vandase ke dni 3. srpna. Zároveň se s klubem dohodl na ukončení spolupráce ke shodnému datu," zní stručné oznámení.

"Věřím, že 14 měsíců tvrdé práce posune Duklu výš. Když někdo tvrdě maká pro klub, tak kolem sebe musí mít buď profíky, nebo loajální lidi. Přeji Dukle jen to nejlepší," napsal na twitteru Vandas, který se funkce ujal v květnu 2019 poté, co Pražané po osmi letech sestoupili z nejvyšší soutěže.

V uplynulé sezoně druhé ligy obsadil tým z Julisky třetí místo, které za normálních okolností mělo znamenat start v baráži o účast v lize. Ta ale byla kvůli pandemii koronaviru zrušena, načež přímý návrat mezi elitu Dukle znemožnila nákaza nemocí covid-19 u jednoho nejmenovaného opavského hráče. Kvůli tomu se nedohrála prvoligová skupina o záchranu, žádný klub nesestoupil a z druhé ligy prošly výš jen dva celky (Pardubice a Brno).

"Spíš jsem zklamaný. My jsme neoslavovali, doopravdy jsme čekali na definitivní rozhodnutí, jestli se nadstavba dohraje, nebo ne. Z toho důvodu jsme vyčkávali a rozuzlení bereme jako realitu. Já byl pesimista, dával jsem tomu deset procent," netajil Vandas, že počítal s horší variantou.

Reklama