Hlavní obsah

Útočník Luděk Zelenka ukončil kariéru

Šestatřicetiletý fotbalový útočník Luděk Zelenka ukončil kariéru. Autor 92 ligových branek na podzim hostoval v Bohemians 1905, do zimní přípravy druholigové Dukly se však už podle webu fotbalportal.cz nezapojí.

Foto: FK Dukla Praha

Útočník Dukly Praha Luděk Zelenka

Článek

"Už jsem usoudil, že toho bylo dost, přišlo mi, že přes sílu již to nejde. A navíc se nám narodilo čtvrté dítě, a to je také jeden z hlavních důvodů. Vrcholový fotbal mě už tak neuspokojoval," prohlásil Zelenka.

Hrát fotbal bude dál, ale na nižší úrovni. "A především pro radost. Budu hrát ve Všenorech, kde je již Jiří Novotný a také František Veselý. Ale co budu dělat, to zatím nevím, budu si něco hledat," dodal Zelenka.

Nový trenér Dukly Luboš Kozel tak přišel o zkušeného útočníka. "Bohužel Luděk ukončil kariéru. Dnes jsme se o tom bavili, říkal, že už nemá motivaci dál pokračovat," prohlásil Kozel.

Zelenka hrál za Jablonec, Viktorii Žižkov, Slavii, Teplice, Blšany a Brno, působil také v rakouském Kapfenbergu. Na podzim hostoval z Dukly v Bohemians 1905, kde se chtěl přiblížit stovce ligových branek a vstupu do klubu kanonýrů.

V osmi zápasech však neskóroval a vršovický klub po skončení podzimní části soutěže uvedl, že o prodloužení jeho hostování nebude usilovat. Zelenkův součet odehraných prvoligových zápasů se tak zastavil na čísle 341.

Reklama