Hlavní obsah

Líšeň - Vlašim 1:0Líšeň ve druhé lize zdolala Vlašim a je na druhém místě

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Líšně v pátém kole druhé ligy doma porazili Vlašim 1:0 a v nové sezoně udrželi neporazitelnost. Brněnský tým v neúplné tabulce poskočil na druhé místo o dva body za vedoucí Hradec Králové.

Foto: SK Líšeň

Martin Zikl v dresu Líšně. Archivní foto

Článek

Líšni dokonale vyšel úvod a už ve druhé minutě otevřel skóre Málek. Hosté sahali po vyrovnání, ale Brňany podržel brankář Veselý. Vlašim hrála teprve třetí utkání v sezoně kvůli výskytu koronaviru v klubu, k dobru má ještě odložené duely s Prostějovem a Třincem. Středočeši dosud získali tři body.

Třinec doma s Jihlavou utrpěl debakl 0:5 a po čtyřech odehraných zápasech je bez bodu poslední. Vysočina vyhrála úvodní poločas 4:0 a po změně stran přidala další gól. Dvakrát se prosadil Vedral, další branky hostů přidali Smejkal, Štefánek a Tureček. Vysočina zvítězila podruhé za sebou.

Premiérový bod v sezoně vybojoval nováček Táborsko, který v Prostějově zachránil remízu 1:1 díky Kučerově penaltě z 82. minuty. Domácím zajistil vedení už ve druhé minutě Bala. Oba týmy dohrávaly v devíti. Nejprve v 66. minutě za potyčku dostali červenou kartu Šmehyl s hostujícím Musiolem, v závěru byli po druhé žluté kartě vyloučeni i prostějovský Spáčil a střídající Tolno.

Ústí nad Labem doma neudrželo s Chrudimí náskok a remizovalo 1:1. Ve 37. minutě se jako první prosadil Čičovský, po hodině hry odpověděl Mužík. Domácí už ze závěrečného tlaku nic nevytěžili. Chrudim získala bod po předchozích dvou porážkách, naopak Ústí ztratilo po dvou výhrách za sebou.

Výsledky 5. kola druhé fotbalové ligy
Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA - 5. kolo:
Líšeň - Vlašim 1:0 (1:0)
Branka: 2. Málek. Rozhodčí: Lerch - Vlasjuk, Dobrovolný. ŽK: Jeřábek, Janda - Broukal. Diváci: 1120 (limit 2000 diváků na stadionu).
Prostějov - Táborsko 1:1 (1:0)
Branky: 4. Bala - 82. Kučera z pen. Rozhodčí: Matějček - Kříž, Klupák. ŽK: Spáčil, Rolinc - Navrátil, Dybala, Tolno. ČK: 66. Šmehyl, 90. Spáčil - 66. Musiol, 90.+1 Tolno. Diváci: 390 (limit 2000 diváků na stadionu).
Třinec - Jihlava 0:5 (0:4)
Branky: 23. a 37. Vedral, 8. Smejkal, 18. Štefánek, 77. Tureček. Rozhodčí: Dorušák - Dresler, Vodrážka. ŽK: Habusta, Foltyn - Vedral. Diváci: 228 (limit 2000 diváků na stadionu).
Ústí nad Labem - Chrudim 1:1 (1:0)
Branky: 37. Čičovský - 64. Mužík. Rozhodčí: Cihlář - Volf, Šimáček. ŽK: Miskovič - Rybička, Breda, Verner. Diváci: 580 (limit 2000 diváků na stadionu).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články