Hlavní obsah

Druholigový Most dál škrtá, předsedou zůstal Kabíček

MOST

Druholigové fotbalisty Mostu dál povede z pozice předsedy představenstva Petr Kabíček. Prvního muže klubu se na dnešní valné hromadě snažilo odvolat vedení města, ale nenašlo oporu u zbylých akcionářů. ČTK to potvrdil zdroj z vedení města i sám Kabíček.

Článek

Klub proto nemění své financování a dál redukuje rozpočet. Na chod klubu a druholigového týmu musí stačit už jen 15,5 milionu korun. Rozpočet je přitom dvojnásobný, ale ukrajují z něj splátky rekonstrukce stadionu a provoz mládežnické akademie.

"Rád bych potvrdil, ke změnám ve vedení zatím nedošlo. Neshodli se na tom akcionáři," řekl ČTK Kabíček. Město alespoň dosadilo do vedení dva své zástupce. Byla to už druhá valná hromada za měsíc a půl.

Okolo mosteckého fotbalu totiž panuje zjitřená atmosféra. Ještě před dvěma lety prvoligový klub se teď potácí ve spodní části tabulky a od pádu do ČFL ho zatím dělí pět bodů. Kvůli narušené statice nehraje na svém stadionu a trápí ho finanční problémy.

Město vlastní 10,9 procenta akcií klubu, Kabíček osm procent, zbytek patří italskému výrobci technických plynů SIAD. Ten se podle všeho rozhodl do situace zatím nezasahovat.

Most tak zatím dál škrtá svůj rozpočet. V nejlepších letech míval až ke 100 milionům, pro letošní rok bude činit už jen 32 milionů korun. Polovinu z této částky ale spolyká mládežnická akademie a splátky rekonstrukce stadionu.

"Nebudeme používat tolik tréninkových ploch, šetříme na péči o trávníky i na energiích," popsal Kabíček. Mostečtí využívají celkem pět tréninkových center a nyní se rozhodují, kterého se vzdají.

Reklama

Související témata: