Hlavní obsah

Varnsdorf zkouší cizince a Klavíka

VARNSDORF
Aktualizováno

Jistotu zápasů se třemi prvoligovými soupeři během krátké doby mají fotbalisté druholigového Varnsdorfu. Poprvé v historii startují v prestižní Tipsport lize. „Moc si účasti v nejznámějším českém zimním turnaji vážíme. Je to pro nás výborná prověrka, v níž nechceme zklamat,“ říká varnsdorfský trenér Aleš Křeček.

Článek

Varnsdorfští na úvod děčínské skupiny porazili Teplice, které ale nastoupily v hodně kombinované sestavě s řadou mladíků. „Počítá se však výsledek 3:2 v náš prospěch, takže je to povzbuzení. Máme první tři body do tabulky a naznačili jsme, že bychom neměli být v zimní lize jen do počtu,“ tvrdil kouč.

Tým zkouší několik nových hráčů. „Na postu levého obránce hrál Simovski, což je fotbalista z Makedonie se zkušenostmi z tamní reprezentační „jedenadvacítky“.  Při svém debutu v našem dresu podal slušný výkon. Záložník Drakul je z Bosny, ročník 1991. Na nějaké větší soudy je ale brzy. Pro ofenzivu máme nově dvacetiletého Klavíka z Českých Budějovic. Znám ho už z reprezentační „devatenáctky“. Měl by se zdravě poprat o místo na hrotu útoku, kde jsme na podzim disponovali jen jediným hráčem,“ uvedl Křeček. Klavík má na svém kontě zatím dva prvoligové starty za Jihočechy.

Tým posílil Breite

Novou tváří je i záložník Breite, naposledy působící v Čáslavi. „Poprvé za nás nastoupí v úterý proti Hradci Králové v jabloneckých Břízkách, kde hrajeme i s rezervou Jablonce,“ naznačil trenér.

Zatím mu chybí klíčový stoper Pimpara. „Je po operaci kolene, začíná trénovat s týmem, ale ještě bude nějakou dobu trvat, než zasáhne do hry. A musí se vracet pozvolna,“ řekl Křeček.

Nebojí se kouč, že by přišel o brankáře Porcala, o jehož stažení z hostování uvažuje Ústí nad Labem? „Doufám, že k tomu nedojde. Přál bych si, aby Porcal zůstal i na jaře ve Varnsdorfu,“ prohlásil trenér.

Jaká bude varnsdorfská příprava? „Devadesát procent její náplně chceme odpracovat na hřišti, jen výjimečně budeme běhat v terénu. V Děčíně se ještě střetneme s Libercem a Ústím nad Labem. Předpokládám, že soupeři nastoupí v kvalitních sestavách. Pokaždé budeme mít velkou motivaci,“ dodal Křeček.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články