Hlavní obsah

Žižkov přišel v závěru o vítězství. Kladno uniklo ze sestupového pásma

Jordákův gól šest minut před koncem zajistil fotbalistům Varnsdorfu v 18. kole druhé ligy remízu 3:3 s Viktorií Žižkov. Pražané tak mají na druhém místě tabulky náskok jednoho bodu před třetím Třincem.

Článek

Na přelomu poločasů padly v rychlém sledu čtyři góly. Na úvodní branku domácího Choda bleskově odpověděl Houžvička, po změně stran se naopak jako první prosadil žižkovský Markovič. Chod ale zakrátko z penalty opět vyrovnal.

V 67. minutě Žižkov znovu vedl, když se po Vaclíkově výkopu dostal k míči Markovič a po zemi překonal Porcala. Poslední slovo měl ale domácí tým: v závěru pronikl do šestnáctky Jordák a zajistil Varnsdorfu bod.

Trenér Pražanů Martin Pulpit prohlásil, že takto kvalitní zápas by se neztratil ani v první lize. "Bohužel jsme ale po hrubých individuálních chybách přišli o vítězství. Konečně se trefil Miroslav Markovič, kterému dnešní dva góly psychicky pomohou. Bylo to i díky trochu tvrdší domluvě během přestávky," uvedl na klubovém webu.

Kladno remizovalo se Spartou

Kladenští fotbalisté remizovali v 18. kole druhé ligy bez branek s B-týmem pražské Sparty. Získaný bod jim pomohl opustit sestupové pozice, díky lepšímu skóre předstihli Znojmo a jsou čtrnáctí.

Ve vyrovnaném zápase měli lepší úvod domácí, ale Wojnar sám před Švengrem nezpracoval míč a Kmoch ani nezakončil. Sparťanská rezerva postupem doby získávala herní převahu, ale s koncovkou byla rovněž na štíru.

Největší příležitosti měli paradoxně obránci. Hostující Krob nechal dvakrát vyniknout domácího brankáře Jakubova, na druhé straně střídající zadák Samek vyzkoušel pozornost gólmana Pražanů hned třikrát. Švenger dva jeho pokusy zlikvidoval a jednou mu pomohlo břevno.

Varnsdorf - Žižkov 3:3 (1:0)
Branky: 38. a 51. z pen. Chod, 84. Jordák - 49. a 67. Markovič, 40. Houžvička. Rozhodčí: Býma - Tacina, Pilný. ŽK: Rudnickij, Ježdík, Jakobovský, Kotiš - Kropík, Mójta, Markovič. Diváci: 1210.
Varnsdorf: Porcal - Jakobovský (74. Čemba), Pimpara, Stehlík, Hozda - Rudnickij (81. D. Procházka), Ježdík, Kotiš, Jordák - J. Procházka (62. Klavík), Chod. Trenér: Křeček.
Žižkov: Vaclík - Šťastný, Bodeček, Kropík, Čermák - Súkeník (67. Novotný), Houžvička, Zapalač, Mójta (53. Zawada) - Mašek (84. Brabec), Markovič. Trenér: Pulpit.
Kladno - Sparta Praha B 0:0
Rozhodčí: Paták - Košec, Šecová. ŽK: Hajník, Samek - Pavelka, Kadeřábek. Diváci: 725.
Kladno: Jakubov - Procházka, Rendla, Macháček, Hajník - Puchmertl, Čurda, Wojnar (28. Samek) - Kmoch (62. T. Rouček), Štverák (74. Sklenář), Kabele. Trenér: Peřina.
Sparta B: Švenger - Jánoš, Polom, Švejdík, Krob - Kadeřábek (86. Glaser), Pavelka, Hušek, Podaný - Putz, Skalák (76. Kraják). Trenér: Svoboda.

Reklama