Hlavní obsah

Disciplinárka si kvůli Rogozovi posvítí na Vyšehrad, prošetří případné úplatkářství

Praha
Aktualizováno

Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s fotbalovým Slavojem Vyšehrad pro možné přečiny úplatkářství a narušení regulérnosti soutěže či utkání. V obou případech s vědomím funkcionáře klubu Romana Rogoze. Jedná se o druholigové duely proti Líšni, Chrudimi a Sokolovu, navíc také o přátelský zápas s Motorletem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský trenér Pavel Tobiáš (dále) a Roman Rogoz během utkání 10. kola Synot ligy se Spartou.

Článek

Šemíci mají velký problém. Také Romana Rogoze smetla velká korupční aféra v českém fotbale. A jeho Vyšehrad teď půjde na kobereček.

Podezřele jsou zápasy z letošního května, června a srpna, navíc i únorový přátelák.

„V návaznosti na rozhodnutí Etické komise FAČR, která v tomto týdnu zahájila řízení se 17 fyzickými osobami - členy FAČR - v případě podezření z úplatkářství se Disciplinární komise LFA rozhodla, že zahájí řízení s klubem FC Slavoj Vyšehrad, který v důsledku jednání jednoho z obviněných, Romana Rogoze, mohl získat výhodu v podobě ovlivnění několika utkání působením rozhodčích," avizuje předseda komise Richard Baček.

Tím samozřejmě mohla být narušena regulérnost uvedených utkání a druhé nejvyšší soutěže v minulém soutěžním ročníku.

„Řízení s fyzickými osobami celého případu je nyní plně v gesci Etické komise FAČR a naše disciplinární komise se bude zabývat případem samotného klubu, nicméně v celé věci budeme samozřejmě s etickou komisí úzce spolupracovat," dodává Baček.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články