Hlavní obsah

Sparta B dala Znojmu rychlý gól, pak ale čtyři dostala

SOKOLOV

Fotbalisté Znojma vyhráli v úvodním kole druhé ligy v Praze nad sparťanským béčkem 4:1. Domácí tým se sestavou plnou finalistů z ME devatenáctek se sice dostal záhy do vedení, ale Vašíček stav otočil a další znojemské góly v závěru přidali Pacanda a Krhut. To už mladí sparťané hráli bez dvou vyloučených.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Už v druhé minutě si z pravé strany do pokutového území Znojma naběhl Skalák a potvrdil formu z nedávného šampionátu hráčů do 19 let v Rumunsku. Střelec branky pak gólmana Hrubého pořádně vystrašil i v 23. minutě, jeho přízemní střela k tyči však zvýšení sparťanského náskoku nepřinesla.

O pět minut později naopak vyslal Lacko vpřed Vašíčka a bylo vyrovnáno. Krátce nato trefil domácí Jánoš tyč a před poločasem přišla Sparta B po druhé žluté kartě o Pavelku. Šance pak začaly narůstat před její brankou, v 52. minutě se Vašíček probil středem obrany a zamířil pod břevno.

Závěr zápasu pak režíroval bývalý sparťan Pacanda. Nejprve ho fauloval Polom a rovněž dostal druhou žlutou kartu, sám znojemský útočník pak přízemní střelou překonal Kamenára potřetí. Po narážečce s Vašíčkem uzavřel skóre na 1:4 Krhut.

Sokolov doma podlehl Sezimovu Ústí

Fotbalisté Sokolova vstoupili do nového ročníku druhé ligy domácí prohrou 0:2 s týmem Sezimova Ústí. V 17. minutě poslal hosty do vedení Sklenář a Baník, který musel prakticky celý druhý poločas odehrát bez vyloučeného Blažka, už ztrátu nedohnal. Druhý gól Jihočechů přidal v závěru Mach.

V úvodu se hrálo především uprostřed hřiště a obě mužstva se potýkala s nepřesnostmi. Po jedné z nich také padl první gól: po nedůrazném odkopu sokolovských stoperů doklepl v 17. minutě míč do sítě Sklenář. Po inkasovaném gólu Baník znervózněl a Sezimovo Ústí se dostávalo do dalších šancí.

Ani začátek druhé půle nevyzněl pro Baník vůbec dobře. Domácí ztratili míč a Blažek fauloval Vukadinoviče, za což dostal červenou kartu. Sokolovské emoce posléze ještě přiživil okamžik, když rozhodčí neposoudil jako faul zákrok na Vaněčka ve vápně ani strčení do Dvorníka.

Sokolov se tlačil dopředu, oslabení však bylo znát. Navíc domácí tým z jednoho z brejků v závěru podruhé inkasoval: Mach dostal míč za obranu a poradil si i s gólmanem Bučkem.

Karviná podlehla Čáslavi

Fotbalistům Karviné vstup do nového ročníku druhé ligy nevyšel. V domácím prostředí dnes ztratili jednogólový náskok a podlehli Čáslavi 1:2.

Hosté se v Karviné prezentovali odvážným, aktivním a sebevědomým výkonem. Ačkoli domácí obranu posílil bývalý reprezentant René Bolf, Karvinští zadáci zvláště v prvním poločase několikrát chybovali.

Přesto se domácí mužstvo dostalo do vedení, když se v 17. minutě po Látalově centru krásně z voleje trefil Milosavljev. Pak už ale přišli ke slovu čáslavští střelci.

V 26. minutě Voltr obešel v pokutovém území Knötiga a vyrovnal. O sedm minut později po autovém vhazování našel Voltr v malém vápně Džafiče a ten po dvojnásobné dorážce zvýšil na 2:1 pro hosty.

V druhé půli měli domácí fotbalisté převahu, z které ale po hodině hry vytěžili Hrtánek a střídající Presl jen dvě nastřelené tyče. Středočeši těsné vedení uhájili a odvezli si z Karviné tři body.

Zlín zahájil sezónu výhrou

Fotbalisté Zlína zahájili druholigovou sezonu vítězstvím 2:0 nad Třincem. V prvním poločase skóroval Lukáš Železník, ve druhém Roman Dobeš.

Přestože první výraznější šanci měl třinecký Lisický, který po rohovém kopu v 10. minutě zůstal úplně volný na zadní tyči, více ze hry měli v prvním poločase jednoznačně domácí. Ve 20. minutě orazítkoval Dobeš břevno Lipčákovy brány, poté Železník tváří v tvář napálil jen třineckého gólmana. Po půlhodině hry už přece jen Zlínští vstřelili první branku. Poláchův rohový kop prodloužil Švach na volného Železníka, který zblízka hlavou otevřel skóre.

Také nástup do druhého dějství patřil "ševcům". Několik slibných akcí sice ještě nedotáhli, ale pak Železník vysunul Polácha, ten odcentroval na Dobeše a zlínský středopolař bombou z voleje přidal druhý gól Zlína.

Domácí fotbalisté se tím definitivně uklidnili, hru měli pod kontrolou a z konceptu je vyvedl jen výpadek proudu čtvrthodiny před koncem. Třinec však síly na závěrečnou zteč nezmobilizoval.

Sokolov - Sezimovo Ústí 0:2 (0:1)
Branky: 17. Sklenář, 90. Mach. Rozhodčí: Lerch - Lhoták, Kovařík. ŽK: Hanzlík, Vrtělka - Ptáček, Dobal, Kostečka, Koutný. ČK: 49. Blažek (Sokolov). Diváci: 1070.
Sokolov: Buček - Blažek, Dvorník, Hájovský, Hanzlík - Mlika, Vrtělka, Šindelář, Vaněček - Šilhan (57. Dřížďal), Geňo (70. Glaser). Trenér: Látal.
Sezimovo Ústí: Fryšták - Ciferský, Ptáček, Nesvadba, Koutný - Vukadinovič (81. Kočí), Kostečka (90. Šturma), Javorek, Dobal, Sklenář (65. Vyhnal) - Mach. Trenér: Zákostelský.
Sparta Praha B - Znojmo 1:4 (1:1)
Branky: 2. Skalák - 28. a 52. Vašíček, 86. Pacanda, 90. Krhut. Rozhodčí: Býma - Urban, Makovička. ŽK: Pavelka, Putz, Polom - Sukup, Zifčák, Lukáš. ČK: 42. Pavelka, 84. Polom.
Sparta B: Kamenár - Sus (83. Kraják), Rada, J. Brabec, Polom - Kadeřábek, Jánoš, Pavelka, Krejčí - Skalák (73. Jirásek), Juliš (63. Putz). Trenér: Svoboda.
Znojmo: Hrubý - Hříbek, Jonov, Mička, Sukup - Lukáš, Lacko, Hnaníček, Zifčák (71. Krhut) - Vašíček (90. Trnovec), Pacanda (87. Podzemský). Trenér: Smrček.
Karviná - Čáslav 1:2 (1:2)
Branky: 17. Milosavljev - 26. Voltr, 33. Džafič. Rozhodčí: Nenadál - Kocián, Paták. ŽK: Bolf, Ficek - Kunášek, Fikejz, Rakovan. Diváci: 1655.
Karviná: Kafka - Jursa, Motyčka, Bolf, Knötig - Hrtánek, Ficek (83. Cverna), Bartošák, Milosavljev - Látal (59. Presl), Chovanec (46. Mišinský). Trenér: Kula.
Čáslav: Ducheček - Hečko (78. Timm), Němeček, Šisler, Kunášek - Džafič, Voltr, Špidlen, Jukl (61. Prášil), Rakovan - Fikejz (88. Hejný). Trenér: Abrhám.
Zlín - Třinec 2:0 (1:0)
Branky: 31. Železník, 51. Dobeš. Rozhodčí: Proske - Jiřík, Pilný. ŽK: Maroši (Třinec). Diváci: 2023.
Zlín: Dostál - Jugas, Malý, Hájek, Jelínek - Elšík, Polách (84. Motal), R. Dobeš - Poznar, Železník (66. J. Dobeš), Švach (88. Bublák). Trenér: Skácel.
Třinec: Lipčák - Lisický, Hupka, Kuděla, Matoušek (77. Ceplák) - Malíř, Siegl (66. Maroši), Pospíšil (55. Surynek), Hanus, Joukl - Szmek. Trenér: Luhový.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články