Hlavní obsah

Franz Straka září ve druhé lize, hráčem měsíce je Prekop

Kam populární Franz vstoupí, je ho tam plno. Druhá nejvyšší soutěž není výjimkou. Listopadový díl ankety Hráč a Trenér měsíce Fortuna Národní ligy ovládli slovenský útočník ve službách Hradce Králové Erik Prekop a kouč Třince František Straka.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér Třince František Straka v akci.

Článek

Mezi českou elitu postoupí z druhé ligy na konci rozjeté sezony netradičně pouze jeden tým. Po dvanácti odehraných kolech drží první příčku Hradec Králové. Votroci se v listopadu opírali o branky slovenského kanonýra Erika Prekopa, který se stal posledním letošním vítězem ankety Hráč měsíce.

Třiadvacetiletý útočník se v aktuálním ročníku druhé nejvyšší soutěže prosadil už pětkrát, z toho čtyři trefy zaznamenal ve sledovaném období 6. až 10. kola.

Po pěti odehraných zápasech se fotbalisté Třince krčili bez jediného bodu na poslední příčce tabulky. Pak jako by nový trenér František Straka mávl pověstným kouzelným proutkem. Premiéru ještě vítěznou neměl, jen několik dnů po svém angažování podlehl s Třincem těsně 1:2 lídrovi z Hradce Králové. Pak se ale začaly dít věci.

Slezané od té doby pod taktovkou bývalého kouče Sparty, Slavie, Plzně či národní reprezentace v dalších sedmi utkáních ani jednou neprohráli. V listopadu se navíc blýskli jedinečnou šňůrou čtyř vítězství v řadě bez jediné inkasované branky.

Reklama