Hlavní obsah

Sokolovští fotbalisté prohráli doma s Vlašimí, Brno s Ústím nad Labem

Sokolovští fotbalisté prohráli v 9. kole druhé ligy s Vlašimí 0:1. Zápas mířící k remíze rozhodl dvě minuty před koncem trestný kop hostujícího záložníka Mareše.

Článek

Třetí celek tabulky vstoupil do utkání lépe, ale Čada ani Vaněček své šance nevyužili. První poločas se i nadále hrál převážně na polovině Vlašimi, která se ale sokolovské převaze úspěšně bránila.

Po půlhodině hry mohl skórovat domácí kapitán Dřížďal, ale jeho ránu vytáhl Toma nad břevno. Podobně si pak vlašimský gólman poradil i s Glaserovou střelou. Největší šanci první půle měl Čada, který po Mlikově centru hlavičkoval z malého vápna jen do brankáře.

Také druhý poločas měl podobný scénář jako první dějství, Vlašim se dál bránila. Vrtělkova tečovaná střela i Mlikův pokus zpoza vápna skončily na tyči vlašimské brány, střídající Šilhan zamířil hlavou těsně nad a Mlika sice přehodil gólmana. ale míč skončil vedle.

O překvapivém tříbodovém zisku pro Vlašim pak rozhodla Marešova trefa v 88. minutě. Vlašimský záložník poslal míč z přímého kopu z 30 metrů přesně do šibenice.

Třinec pod trenérem Luhovým i napotřetí dobyl Prahu

Tři druholigová utkání dosud odehráli v Praze pod vedením trenéra Lubomíra Luhového fotbalisté Třince a ve všech třech zvítězili shodně 2:1. V uplynulé sezóně vyhráli na Žižkově a nad béčkem Sparty, nyní dobyli hřiště lídra tabulky Bohemians Praha. Na Střížkově přitom nastoupili s pěti změnami v základní sestavě oproti předešlému zápasu s Čáslaví.

Hráčům Bohemians Praha role favoritů neseděla. V 9. minutě po Ceplákově rohu otevřel skóre hlavou hostující Matoušek. Snaha zelenobílých o vyrovnání ztroskotala většinou na vynikajícím brankáři Lipčákovi. Třinecký kapitán zneškodnil střely Demetera, Očovana i Fenyka, při nichž se už domácí hráči i diváci téměř radovali z gólu.

Po změně stran tlak Pražanů pokračoval, avšak Macháčkovu střelu zblízka k tyči i Grznárovu ránu zpoza šestnáctky třinecký gólman také zlikvidoval. Po hodině hry hosté udeřili podruhé: Nekudův centr brankář Winter prodloužil jen k nabíhajícímu Peškovi a ten dal vítěznou branku Třince. Pět minut před koncem totiž Bohemians snížili na 1:2, když po faulu Reháka na Macháčka proměnil penaltu Flachbart.

"Podali jsme organizovaný a disciplinovaný výkon, zasloužili jsme si vyhrát. Vynikající byl brankář Lipčák a jsem také rád, že se naši mladí hráči nepodělali a plnili taktické pokyny," uvedl trenér vítězů Luhový.

"Pro nás to byl zápas blbec, který prostě jednou za čas přijde. Kluci udělali pro dobrý výsledek všechno, ale nebylo nám tentokrát souzeno. Soupeř dal ze tří střel na bránu dva góly. Mrzí mě to hlavně kvůli divákům, že nás to potkalo doma, ale fotbal je někdy krutý. Neřešili jsme dobře koncovku, a když už jsme se do šance dostali, vychytal nás skvělý brankář Lipčák," řekl trenér domácích František Barát.

Souboj nedávných prvoligistů vyhráli fotbalisté Ústí

Souboj donedávna ještě prvoligových týmů zvládli ve druhé lize lépe fotbalisté Ústí nad Labem. Severočeši vyhráli na hřišti Zbrojovky Brno 4:1. Dvěma góly se na vítězství podílel Jan Martykán, po jedné trefě přidali Pavel Moulis a Richard Veverka.

Martykán se trefil poprvé ve 14. minutě po chybě domácí obrany, druhou branku přidal hlavou po centru Veverky v 37. minutě. Brno snížilo těsně před přestávkou díky dorážce Miroslava Krále, další branky ale Zbrojovka přidat nedokázala.

Naopak Ústí se po pauze prosadilo ještě dvakrát - v 75. minutě skóroval Moulis a těsně před koncem uzavřel skóre Veverka.

Zbrojovka se tak nadále trápí a po čtvrté porážce v sezoně týmu patří v tabulce se sedmi body 14. příčka, Ústí poskočilo se ziskem 18 bodů do čela.

Trenér Hradiský se na lavičce Varnsdorfu dočkal první výhry

Fotbalisté Varnsdorfu vyhráli na hřišti Karviné 1:0. Na lavičce hostů se prvního vítězství dočkal trenér Pavel Hradiský, který ve funkci nahradil Aleše Křečka a před týdnem při premiéře prohrál se Sokolovem.

Jedinou branku zápasu vstřelil ve 24. minutě po rohovém kopu Jiří Stehlík, který se trefil nekompromisní ranou pod břevno. Hosté se po přestávce soustředili výhradně na obranu, ale Karviná se nedokázala prosadit. Největší šanci domácích nevyužil Vladimír Mišinský, když v 70. minutě volejem po centru Tomáše Chovance netrefil branku.

Sezimovo Ústí díky dvěma trefám Jasanského porazilo Zlín

Fotbalisté Sezimova Ústí porazili v Zlín 2:0. Zápas v prvním poločase dvěma góly v rozmezí sedmi minut rozhodl Martin Jasanský.

Do zápasu ale vstoupil lépe Zlín a ve 12. minutě mohl po Železníkově střele otevřít skóre, míč však z brankové čáry vykopl Kotrba. Deset minut nato se poprvé trefil Jasanský, když do zlínské branky poslal odražený míč.

Druhou branku domácích přidal záložník, který v Sezimově Ústí hostuje z Českých Budějovic, v 29. minutě. Míč po centru Kočího propadl zlínskou obranou a Jasanský na zadní tyči tvrdou ranou zblízka zvýšil na 2:0.

Zlín se více do hry dostal až po přestávce, ale prosazoval se jen velmi těžko. Domácí dobře bránili a sami naopak mohli náskok zvýšit. Dobal ale v 53. minutě mířil hlavou mimo, vzápětí neuspěl ve slibné šanci po Kočího přihrávce Mach.

9. kolo druhé ligy:
Sokolov - Vlašim 0:1 (0:0)
Branka: 88. Mareš. Rozhodčí: Nenadál - Jiřík, Pilný. ŽK: Čada, Glaser - D. Nešpor, Toma. Diváci: 1333.
Sokolov: Buček - Dřížďal, Dvorník, Hájovský, Hanzlík - Glaser (67. Dvořák), Vrtělka, Šindelář, Čada (57. Šilhan), Vaněček - Mlika (80. Benda). Trenér: Látal.
Vlašim: Toma - Vebr, M. Nešpor, Petrů, D. Nešpor - Mareš, Kotyza, Macek (60. Pokorný), Norek, Vojta (46. Vrťo) - Vukovič (90. Radosta). Trenér: Nádvorník.
Bohemians Praha - Třinec 1:2 (0:1)
Branky: 86. Flachbart z pen. - 9. Matoušek, 62. Pešek. Rozhodčí: Adam - Nádvorník, Páral. ŽK: Penc - Rehák. Diváci: 510.
Bohemians Praha: Winter - Flachbart, Penc, Drsek, Grznár - Fenyk (69. Mišák), Demeter, Macháček, Janda (46. Križan) - Očovan (58. Mich. Škoda), Duchnič. Trenér: Barát.
Třinec: Lipčák - Malíř, Hupka, Kuděla, Matoušek - Pešek, Maroši (75. Pospíšil), Rehák, Ceplák - Surynek (90. Szmek), Nekuda (75. Gavlák). Trenér: Luhový.
Zbrojovka Brno - Ústí nad Labem 1:4 (1:2)
Branky: 43. Král - 14. a 37. Martykán, 75. Moulis, 82. Veverka. Rozhodčí: Kocourek - Ubias, Šecová. ŽK: R. Buchta, Doležal (oba Brno). Diváci: 1235.
Brno: Bureš - P. Buchta (46. Kasálek), Pernica, Simerský, Král - Pašek (62. Koloušek), Hromek, R. Buchta, Sedláček - Doležal, Švancara (68. Došek). Trenér: Wagner.
Ústí nad Labem: Novák - Zeman, Džuban, Jablonský, Benčík - Brunclík, Martykán (90. Dragoun), Zachariáš, Volek - Moulis (80. Holek), Veverka (85. Vaněček). Trenér: Habanec.
Karviná - Varnsdorf 0:1 (0:1)
Branka: 24. Stehlík. Rozhodčí: Ochotnický - Zlámal, Blažej. ŽK: Gonda, Ficek - Jakobovský. Diváci: 1861.
Karviná: Kafka (39. Paleček) - Hoffmann, Motyčka, Cverna, Knötig - Ciku, Ficek (76. Bartošák), Gonda, Jursa, Milosavljev (46. Chovanec) - Mišinský. Trenér: Kula.
Varnsdorf: Porcal - Mach, Pimpara, Stehlík, Hozda - Rudnickij, Cana (85. Koblížek), Martan (79. Kotiš), Jakobovský - Melunovič, Chod (73. Matějov). Trenér: Hradiský.
Sezimovo Ústí - Zlín 2:0 (2:0)
Branky: 22. a 29. Jasanský. Rozhodčí: Orel - Lakomý, Gallo. ŽK: Charuza, Dobal - Kubica. Diváci: 513.
Sezimovo Ústí: Berkovec - Kotrba, Nesvadba, Ptáček, Rožboud - Dobal, Charuza, Cíferský - Kočí (78. Sklenář), Jasanský (88. Šturma) - Mach. Trenér: Zákostelský.
Zlín: Dostál - Jugas, Malý, Kubica, Jelínek - Elšík (35. Motal), Švach (35. Bača), Paciorek (60. Salachna), R. Dobeš - Železník, Poznar. Trenér: Skácel.

Reklama