Hlavní obsah

Trenér druholigových fotbalistů Brna Wagner dostal ultimátum

Trenéra druholigových fotbalistů Zbrojovky Brno Reného Wagnera zachrání ve funkci pouze vítězství v sobotním duelu ve Znojmě. Oznámilo to vedení exligového klubu po dnešním mimořádném jednání. Brňané jsou po devíti kolech druhé ligy předposlední, jasným cílem pro sezonu přitom byl okamžitý návrat do nejvyšší soutěže.

Foto: Josef Pešout, Právo

Fotbalový trenér René Wagner

Článek

Vedení brněnského klubu zůstávalo navzdory špatným výsledkům dlouho trpělivé. K razantnímu jednání jej přiměla až sobotní vysoká prohra 1:4 na domácím trávníku s Ústím nad Labem.

"Trenér Wagner v případě neúspěchu ve Znojmě u mužstva skončí," uvedl na klubových stránkách majitel Zbrojovky Roman Pros.

Představitelé klubu se nicméně shodli na tom, že za současný bídný stav nenese zodpovědnost pouze trenér, ale také hráči. "Po sobotní ostudné porážce s Ústím byla hráčům udělena pokuta, jejíž výši nebudeme specifikovat," dodal sportovní ředitel klubu Richard Dostálek.

Bývalý úspěšný brněnský fotbalista Wagner usedl na trenérskou lavičku Zbrojovky v polovině dubna, kdy vystřídal Karla Večeřu. Od té doby v první a druhé lize svěřenci osmatřicetiletého kouče vyhráli z 15 utkání pouze dvě.

Reklama

Související témata: