Hlavní obsah

Opava i v deseti sebrala Sokolovu ve druhé lize vítězství

Fotbalisté Opavy a Sokolova, sousedé z popředí druholigové tabulky, uhráli v 10. kole remízu 2:2. Hosté pod vedením bývalého opavského trenéra Radoslava Látala dvakrát vedli, ale nakonec o náskok přišli, ačkoliv téměř celou závěrečnou půlhodinu hráli v přesilovce.

Článek

Západočeši se poprvé ujali vedení v 16. minutě, kdy po rohu usměrnil hlavou přetažený centr Dvorník. Na druhé straně dvě šance nevyužil Radzinevičius a po půlhodině hry nedokázal vyrovnat ani Mrázek, jehož dělovku vyrazil Buček.

Opavané se dočkali hned po změně stran. Partyšův centr zprava poslal krásnou hlavičkou do sítě Sedláček. Domácí tým pak podržel Bláha, který zlikvidoval šanci Mliky a se štěstím vyrazil i ránu Blažka z 25 metrů.

V 63. minutě opavský Horka zasáhl na brankové čáře rukou a dostal červenou kartu, penaltu s přehledem proměnil Vrtělka. Ale domácí i v deseti dokázali znovu vyrovnat. Další Partyšův centr zpracoval Mrázek a střelou po zemi poslal míč za Bučkova záda.

Opava - Sokolov 2:2 (0:1)
Branky: 46. Sedláček, 80. Mrázek - 16. Dvorník, 64. Vrtělka z pen. Rozhodčí: Možíš - Hájek, Páral. ŽK: Formánek, Partyš - Hájovský, Hanzlík. ČK: 63. Horka (Opava). Diváci: 1896.
Opava: Bláha - Pomp, Horka, Formánek, Hrabina (75. Vyskočil) - Partyš, Křeček, Wirth, Sedláček - Mrázek, Radzinevičius (74. Halaška). Trenér: Mazura.
Sokolov: Buček - Dřížďal, Dvorník, Hájovský, Hanzlík - Blažek (66. Glaser), Šindelář, Vrtělka, Čada (84. Benda), Vaněček - Mlika (90. Dvořák). Trenér: Látal.

Reklama