Hlavní obsah

Srbský útočník Melunovič střelecky táhne Varnsdorf

VARNSDORF

V průběhu podzimní sezóny přešel fotbalový útočník Alen Melunovič z prvoligových Teplic do druholigového Varnsdorfu. A pro něj osobně i varnsdorfský klub to byl šťastný tah. Jasně o tom hovoří fakta: šest odehraných zápasů a čtyři vstřelené góly. I díky této bilanci patří ke špičkovým hráčům druhé ligy.

Článek

V Teplicích se srbský útočník nedostával do sestavy kvůli většímu počtu cizinců, kteří jsou ze zemí mimo Evropskou unii. Povolenou kvótu totiž naplňovali bosenští hráči Mahmutovič, Ljevakovič a Čajič.

„Nastoupil jsem jen ve třetím kole na půdě Plzně. Jinak jsem nehrál, ale často jsem jen zůstával v hledišti. A tak jsme se domluvili, že půjdu na hostování. Teplický trenér mi říkal, že by to bylo pro mě lepší,“ vysvětluje Melunovič. A změnu si pochvaluje. „Myslím, že jsem fotbalově ožil. Zažívám příjemné pocity z toho, že pravidelně hraji a snad jsem pro tým přínosem,“ líčí.

Už v minulosti působil v Ústí nad Labem. Konkrétně na jaře roku 2010. Proč se tam nevrátil? „Nevím. Došlo prostě k dohodě mezi Teplicemi a Varnsdorfem, jehož vedení prý shánělo střelce. A vzpomněli si na mě. Nedlouho po mém příchodu přišel do Varnsdorfu nový trenér, bývalý teplický asistent Zdenko Frťala. Trénoval mě už v Teplicích, takže se známe už rok a půl. Troufám si tvrdit, že jsme kamarádi,“ vypráví útočník, který chce pomoci Varnsdorfu k co neklidnějšímu postavení v tabulce.

„Dal jsem čtyři branky a stanovil jsem si podzimní metu osmi gólů. Bude hodně těžké to splnit, ale věřím, že se mi to s pomocí spoluhráčů podaří,“ naznačuje odhodlání Melunovič, který se nevzdal šance zabojovat znovu o prvoligový dres. „Dohoda o hostování ve Varnsdorfu zněla jen do konce prosince. Takže bych se měl v zimě zapojit do přípravy Teplic. Uvidíme, jak to dopadne,“ dodal Melunovič.

Reklama

Související témata: