Hlavní obsah

Votroci posilují, získali brankáře z první ligy a cizince

Lídr Fortuna národní ligy v zimě nespí a před koncem přestupů přivedl zajímavou posilu. Fotbalisté Hradce Králové získali dalšího brankáře, Michal Reichl podepsal tříletou smlouvu. Přichází z olomoucké Sigmy, kde jako odchovanec strávil téměř celou kariéru a připsal si 24 startů v nejvyšší soutěži. Votroci získali také černohorského obránce či záložníka Miloše Vučiče, který v klubu uspěl na zkoušce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sigmy Olomouc Michal Reichl během utkání v Ďolíčku s Bohemians Praha 905

Článek

Zkušenosti osmadvacetiletého Michala Reichla by měly lídrovi druhé ligy přijít vhod. „Michal má jako gólman něco za sebou, v Olomouci se dvakrát podílel na postupu do první ligy. Má tedy zkušenosti, které se nám na jaře budou hodit," říká na klubovém webu sportovní ředitel Jiří Sabou.

Reichl odchytal v první lize 24 utkání, ve kterých udržel 7 čistých kont. V roce 2015 se jako třetí brankář Lvíčat zúčastnil mistrovství Evropy do 21 let v České republice.

„Michal působil v Sigmě dlouhou dobu a projevil zájem vyzkoušet si novou výzvu. Zároveň hledal klub, ve kterém by v bráně dostal více příležitostí. Jeho rozhodnutí chápeme, a proto jsme mu umožnili přestup do Hradce Králové," vysvětluje sportovní manažer Ladislav Minář.

Gólmani mají problémy

„V zimní přípravě se Patrik Vízek i Radim Ottmar potýkali nebo potýkají se zdravotními problémy. Vzhledem k tomu, že přestupové období končí měsíc před startem jara, museli jsme reagovat teď. Nechtěl jsem si pozdě vyčítat, že jsme něco podcenili. Věříme, že Michal mezi tyčemi zvýší konkurenci a popere se o místo jedničky," přemítá Sabou.

„V Olomouci mi měla za půl roku končit smlouva, chtěl jsem změnit prostředí. Naštěstí se ozval Hradec, domluvili jsme se a jsem tady," hlásí Reichl. „Hradec je první, a doufám, že to tak bude i na konci sezony," dodává s úsměvem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký brankář Michal Reichl zasahuje před Josefem Hušbauerem ze Slavie.

Pětadvacetiletý Miloš Vučič pak v Hradci získal po zkoušce půlroční smlouvu s opcí. „Hledali jsme posilu na pravou stranu, mimo jiné i kvůli tomu, že Honza Mejdr je v rekonvalescenci. Miloš je od léta volný hráč, protože se nedohodl na smlouvě v Budučnosti. Na doporučení agenta k nám přišel na testy," líčí Sabou.

Vučič může hrát v obraně i v záloze. Má za sebou pětiměsíční období bez odehraného mistrovského zápasu. Trénoval sám a musí tak dohnat kondiční manko.

Afričan poprvé viděl sníh

„Má za sebou ale přes sto ligových startů v Černé Hoře, zahrál si předkola Evropské ligy a Ligy mistrů, takže má zkušenosti. Může nám pomoct," doufá trenér Zdenko Frťala.

Černohorec má ve sbírce čtyři domácí tituly a také prvenství v národním poháru. „Myslím, že můžu týmu pomoct. Hráči tady jsou výborní, bude se mi s nimi hrát dobře a můžeme toho hodně dosáhnout," těší se Vučič.

Votroci hodlají angažovat ještě dalšího cizince, kterým je Seun Egbewole z Nigérie. Devatenáctiletý útočník už s nimi trénuje. „Seun je dlouhodobě sledovaný hráč z akademie v Lagosu, dostal se k nám na doporučení agentury. Bereme v úvahu, že je poprvé mimo Nigérii, poprvé v životě letěl, poprvé viděl sníh. I tak v něm vidíme potenciál a rádi bychom ho získali - stejně jako Miloš by přišel zdarma. Momentálně řešíme povolení z nigerijské strany," avizuje Sabou.

Reklama

Související témata: