Hlavní obsah

Jihlava - Vyšehrad 1:1Šemíci i v oslabení zachránili na Vysočině cenný bod

Jihlava
Aktualizováno

Přesně tři měsíce trvala zimní pauza fotbalové Fortuna Národní ligy. Úvodní jarní duel 13. kola mezi Jihlavou a posledním Vyšehradem skončil nerozhodně 1:1. Skóre otevřel domácí mladík Michal Ševčík z penalty. Domácí měli i poté několik tutovek a po Králíčkově vyloučení hráli dokonce celou druhou půli proti deseti, další gól už ovšem nepřidali. Vysočinu tak těsně před koncem šokovali oslabení Pražané, když z penalty vyrovnal Pavel Vandas. Vyšehrad tak bodoval v druhém ligovém zápase v řadě.

Foto: fcvysocina.cz

Snímek z prvního jarního utkání Jihlavy (ve žlutém) s Vyšehradem.

Článek

Celou sezonu jsou poslední, sestoupit však nechtějí. Šemíci přes zimu přivedli na Vyšehrad spoustu posil a jejich naděje na záchranu ještě žije. Podzim zakončili vůbec první výhrou v sezoně nad Blanskem, jaro otevřeli cenným bodovým ziskem na Vysočině.

Skóre se pohnulo, když Košút zboural pronikajícího Ševčíka ve vápně a byla nařízena penalta. Míče se chopil sám faulovaný a prudkou střelou k tyči nedal Babkovi šanci zakročit.

Hned po přestávce se hostům ještě víc přitížilo. Milan Králíček po faulu ve vzdušném souboji vyfasoval druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Jihlavští litují, že nedokázali vstřelit druhý gól. Když už se zdálo, že mají tři body v hrsti, Arroyo podrazil ve vápně Černého a také Vyšehrad dostal možnost skórovat z penalty. Minutu před koncem ji zkušeně proměnil Pavel Vandas. Ve třetí minutě nastavení dostal míč do sítě také jihlavský Vojtěch Patrák, pro předchozí útočný faul ale branka neplatila.

Druhá fotbalová liga - 13. kolo:
Jihlava - Vyšehrad 1:1 (1:0)
Branky: 22. Ševčík z pen. - 89. Vandas z pen. Rozhodčí: Cieslar - Mikeska, Bureš. ŽK: Vlček - Králíček. ČK: 46. Králíček. Bez diváků.

Reklama

Související témata: