Hlavní obsah

Hradec - Jihlava 4:0Votroci rázně ukončili karanténu, po kanonádě už jsou zase první

Hradec Králové
Aktualizováno

Prožili si těžký vstup do jara. Nejprve je koronavirus připravil o trenéra Frťalu, posléze muselo do karantény celé mužstvo. A na první příčku tabulky Fortuna Národní ligy se zatím vyhoupla Líšeň. Fotbalisté Hradce Králové se ovšem po nucené pauze vrátili ve velkém stylu a v dohrávce 14. kola doma rozstříleli Jihlavu 4:0. Votroci se tak díky lepšímu skóre rychle vrátili na první příčku tabulky, Vysočina je desátá jen čtyři body nad hranicí sestupového propadliště.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Vlkanova z Hradce Králové.

Článek

Během duelu v Líšni vedl mužstvo jen na dálku přes telefon. Zdenko Frťala usedl na jaře poprvé na lavičku až proti Jihlavě.

„Po ukončení karantény začali všichni trénovat. Někteří hráči však ještě mají problémy, takže kompletní nejsme," předeslal kouč Votroků pro ČT sport.

Případné obavy však jeho tým rázně zaplašil. Hradečtí porazili Jihlavu hladce 4:0 a posunuli se s 28 body do čela soutěže, kde mají stejně bodů jako druhá Líšeň, avšak o jeden odehraný zápas méně.

První branku si po rohovém kopu vsítili sami hosté, konkrétně Filip Vedral. Po změně stran se v rozmezí jedenácti minut prosadili domácí Denis Donát, Adam Vlkanova a Erik Prekop.

"Někteří měli těžší průběh nemoci, takže jsme byli plni očekávání, co s nimi udělá. Všichni ale zápas zvládli. Dlouho jsme nehráli, proto jsme se v úvodu zaměřili na zdravou agresivitu, abychom byli důrazní a dokázali se prosadit. Rozhodl asi třetí gól, do té doby soupeř ještě dýchal. Jsem rád, že jsme pak mohli dát šanci i našim mladým odchovancům," pochvaluje si Frťala.

"Bohužel, od třetího gólu už bylo opravdu jasno. Porážka o čtyři góly není nikdy příjemná, ale stává se. Musíme si ji vyhodnotit," říká jeho jihlavský protějšek Aleš Křeček.

14. kolo druhé fotbalové ligy:
Hradec Králové - Jihlava 4:0 (1:0)
Branky: 19. vlastní Vedral, 49. Donát, 58. Vlkanova, 60. Prekop. Rozhodčí: Petřík – Blažej, Mojžíš. ŽK: Leibl - Číž, Patrák. Bez diváků.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články