Hlavní obsah

Ocenění za březen získali líšeňský Málek a prostějovský Šustr

Praha

Fotbalisté Líšně překvapují domácí scénu. Od začátku sezony Fortuna Národní ligy pobývají v nejvrchnějších patrech tabulky. Před pondělní dohrávkou mezi Hradcem Králové a Jihlavou druholigové pořadí dokonce vedli, teď za prvními Votroky zaostávají jen o skóre. Jihomoravanům kromě týmových výkonů vydatně pomáhají i góly Jaroslava Málka. Za patnáct zápasů jich nasázel devět a momentálně je nejlepším střelcem soutěže. Vysoko se v tabulce drží také Prostějov. Pod vedením trenéra Pavla Šustra vyhrál oba dva zápasy, k nimž na jaře dosud nastoupil. Stal se tak jediným celkem druhé ligy, který v březnu neztratil ani bod.

Foto: sklisen.com

Jaroslav Málek z Líšně.

Článek

Anketa Hráč a trenér měsíce má březnové vítěze. V předchozím ročníku dal Jaroslav Málek za 23 utkání v líšeňském dresu dvě branky. Letos jich během patnácti startů stihl vsítit více než čtyřnásobek. Zvýšená produktivita v podobě devíti tref vynesla devětadvacetiletému záložníkovi vedení v tabulce střelců. Co na tom, že většiny přesných zásahů - hned sedmi - dosáhl prostřednictvím penalt. Líšeň má i jeho přičiněním spolu s Hradcem Králové nejlepší, respektive nejgólovější útok soutěže. Stejně jako Východočeši skórovala ve 24 případech.

Právě proti Votrokům zaznamenal Málek jeden ze svých dvou březnových gólů. Zkraje měsíce jím dvacet minut před koncem rozhodl šlágr třináctého kola a bitvu o první místo. Jihlavský odchovanec zavěsil do levé šibenice. Fotbalista, který v červenci oslaví třicátiny, se pak prosadil také ve Varnsdorfu. Svým tradičním způsobem, z penaltového puntíku. Málek nastřílel třikrát více branek, než druhý nejgólovější hráč Jihomoravanů - útočník Marek Szotkowski.

V popředí tabulky je pořádně husto, první a čtvrtý tým od sebe dělí pouhé tři body. Do této společnosti patří také Prostějov, který však na rozdíl od Hradce, Líšně a Ústí nad Labem na jaře ještě nezaváhal. Hradečtí prohráli s Líšní, která zase remizovala s Blanskem a Varnsdorfem. Arma pak musela skousnout pětigólový debakl od pražské Dukly, načež se bez branek rozešla s Vlašimí. A klub z Olomouckého kraje? Vítězná přestřelka ve Šluknovském výběžku s Varnsdorfem a zvládnutý televizní duel proti Žižkovu.

Trenér Pavel Šustr může být s výsledky svého mužstva spokojený. Prostějov momentálně figuruje na třetí pozici se ziskem 26 bodů. Duo Hradec - Líšeň na něj drží hubený dvoubodový náskok, Hanáky navíc ještě na vlastním stadionu čeká dohrávka proti Dukle. Šestačtyřicetiletý brněnský rodák Šustr sází především na mladé hráče, což se mu vyplácí. Mladíky pak doplňuje také několik zkušených borců.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články