Hlavní obsah

Třinec - Dukla 2:2Strakovi těsně unikl skalp velkého favorita, trefil se i Šebrle. Prostějov vybouchl

Praha
Aktualizováno

Jaro otevřeli pětigólovou kanonádou proti Ústí nad Labem, pak kvůli karanténě téměř měsíc nehráli. Fotbalisté pražské měli v 16. kole Fortuna Národní ligy v Třinci problémy, nakonec v duelu s týmem Františka Straky alespoň remizovali 2:2. Prostějov propásl šanci dostat se na první příčku tabulky doma vybouchl s Vlašimí 3:5. Poslední Vyšehrad podlehl Chrudimi 0:4, Blansko porazilo Varnsdorf 2:0.

Foto: fotbaltrinec.cz

Trenér František Straka v barvách Třince.

Článek

Třinec byl velmi blízko ukončení pětizápasové série bez vítězství. V souboji s favorizovanou Duklou Praha vedli Slezané po trefách Samiece a Puchela dlouho o dvě branky, Pražané ovšem dvěma slepenými góly Šebrleho a Pirocha v závěru manko dotáhli a přemožitele tak nenašli v soutěži již popáté v řadě.

Vlašim zvítězila na hřišti Prostějova 5:3. Domácí v zápase přitom dvakrát vedli. Na góly Zlatohlávka nejdřív odpověděl Průcha a potom chvíli před poločasem Janda. Hosté utkání rozhodli ve druhé půli, když se prosadil nejdříve Bassey a po něm Zinhasovič. Středočeši pak ještě zvýšili díky gólu kapitána Jandy, vzápětí pak snížil domácí Bala.

Blansko bodovalo i ve třetím jarním utkání. Tentokrát nováček porazil 2:0 Varnsdorf a polepšil si v neúplné tabulce na jedenáctou příčku. Góly padaly až po změně stran. Do vedení poslal Blansko čtyři minuty po pauze Martin Vlachovský. Pojistku pak přidal čtyři minuty před koncem řádné hrací doby Adrián Kopičár.

Chrudimi zvítězila na Strahově nad Vyšehradem 4:0. Hosté si důležité vedení vypracovali v samotném zápavěru první půle, kdy se dvakrát prosadil Ju Kang-hjon. Poslední minuty dohrávali domácí o deseti hráčích bez vyloučeného Jakaba. Vítězství hostů potvrdil v přesilovce dvěma góly Mužík.

16. kolo druhé fotbalové ligy:
Třinec - Dukla Praha 2:2 (1:0)
Branky: 15. Samiec, 60. Puchel - 86. Šebrle, 87. Piroch. Rozhodčí: Dubravský - Vodrážka, Slavíček. ŽK: Omasta, Habusta - Faleye, Fišl. Bez diváků.
Prostějov - Vlašim 3:5 (2:2)
Branky: 9. a 21. Zlatohlávek, 88. Bala - 38. a 86. Janda, 12. Průcha, 71. Bassey, 84. Zinhasovič. Rozhodčí: Adámková - Dohnálek, Pfeifer. ŽK: Koudelka - Průcha, Ruml. Bez diváků.
Blansko - Varnsdorf 2:0 (0:0)
Branky: 48. Vlachovský, 86. Kopičár. Rozhodčí: Dorušák - Vejtasa, Líkař. ŽK: Žák, Aggoun - Hasil, Zbrožek, Kouřil. Bez diváků.
Vyšehrad - Chrudim 0:4 (0:2)
Branky: 41. a 45.+3 Ju Kang-hjon, 84. a 90.+2 Mužík. Rozhodčí: Hanousek - Kříž, Černoevič. ŽK: Černý, Jakab, Egert - Ju Kang-hjon, Breda. ČK: 80. Jakab (Vyšehrad). Bez diváků.

Reklama

Související témata: