Hlavní obsah

Jihlava - Třinec 1:0Klobása rozesmutněl Straku, Vysočina na jaře poprvé vyhrála

Aktualizováno

Klasický záchranářský duel o šest bodů. Oba ohrožené týmy na jaře dosud nevyhrály, v tabulce se sunou dolů. Pomohla si jen domácí Vysočina. Fotbalisté Jihlavy v předehrávce 17. kola Fortuna Národní ligy porazili Třinec 1:0. Jediný gól v závěru vstřelil Stanislav Klobása.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Třince František Straka má starosti...

Článek

Těžký vstup do jara. Vysočina v posledních třech zápasech neuhrála ani bod. Postupně prohrála s třemi týmy z horní poloviny tabulky - Ústím nad Labem, Hradcem Králové a Líšní. Svěřenci trenéra Křečka inkasovali za 270 minut osm gólů, sami vstřelili jediný. V tabulce klesli na předposlední třinácté místo, které znamená sestup. Od jedenáctého Blanska a dvanáctého Táborska ale Horáky dělilo pouze horší skóre.

Vítězství tedy přislo v pravou chvíli. Jediný a zároveň rozhodující gól zápasu vstřelil čtyři minuty před koncem Stanislav Klobása, který tak ukončil pětizápasové čekání Vysočiny na výhru. Jihlava zároveň ukončila sérii tří porážek v řadě a poprvé na jaře vyhrála, Třinec na jaře prohrál třetí zápas z pěti.

Tým Františka Straky má velké starosti. Slezané sice minule ukončili bezmála čtyřměsíční čekání na vstřelenou branku, nad Duklou vedli 2:0, jenže v poslední pětiminutovce o náskok přišli a museli se spokojit s remízou. Teď vyšli naprázdno v Jihlavě. Na výhru tak čekají od konce listopadu loňského roku. Od sestupových příček děli Třinec jediný bod, navíc Blansko teď má dva a Táborsko jeden zápas k dobru.

17. kolo druhé fotbalové ligy:
Jihlava - Třinec 1:0 (0:0)
Branka: 86. Klobása. Rozhodčí: Batík - Podaný, Líkař. ŽK: Vedral, Arroyo - Omasta, Tijani, Vaněk, Foltýn. Bez diváků.

Reklama

Související témata: