Hlavní obsah

Žižkov - Blansko 1:1Nováček s Pulpitem boduje, Líšeň prohrála ve Vlašimi, Prostějov je druhý

Praha
Aktualizováno

Sestoupit nechtějí, ani ve čtvrtém jarním zápase pod vedením kouče Pulpita nenašli přemožitele. Fotbalisté Blanska remizovali v 17. kole Fortuna Národní ligy na hřišti Viktorie Žižkov 1:1, domácí vyrovnali až z penalty minutu před koncem. Líšeň prohrála 1:2 ve Vlašimi, naopak Prostějov zvítězil 2:1 na půdě Táborska a přestihl ji na druhém místě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Blanska Martin Pulpit

Článek

Fotbalisté Viktorie doma zachránili alespoň remizu s Blanskem. Hosté šli do vedení v prvním poločase ze své první větší šance, když ve 39. minutě vstřelil gól pohotový Davy Ngoma. V závěru druhého poločasu si šance ke srovnání připravil Žižkov a zásluhou Súkenníka z penalty vyrovnal. Viktoria doma po dvou jarních remízách vybojovala první bod.

Pražané nicméně nenaplňují roli jednoho z favoritů na postup. Ztrácejí jedenáct bodů na vedoucí Hradec Králové, který má navíc zápas k dobru. Nováček z Blanska se vyhoupl bod nad předposlední Táborsko.

Jihočeši doma nezvládli duel s Hanáky. Prostějov usiloval o udržení kroku s čelem tabulky a v prvním poločase si vypracoval vedení zásluhou Píchalovy branky. Zachraňující se Táborsko dokázalo ve druhém poločase vyrovnat. Deset minut po startu poločasu se prosadil Navrátil. Jenže chvíli před koncem se prosadil hostující Jakub Kopřiva a rozhodl o bodech pro Moravany.

Vlašimi zvítězila nad Líšní 2:1. Hrdinou domácích byl Marek Červenka, přestože nevyužil penaltu. V prvním poločase totiž poslal Vlašim do vedení a ve druhém jej ještě navýšil. Za hosty v závěru snížil Jan Silný, ale na body to Brňanům nestačilo.

17. kolo druhé fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - Blansko 1:1 (0:1)
Branky: 89. Súkenník z pen. - 39. N'Goma. Rozhodčí: Cieslar - Mikeska, Bureš. ŽK: Řezáč - Helebrand, Černín. Bez diváků.
Táborsko - Prostějov 1:2 (0:1)
Branky: 55. Navrátil - 19. Píchal, 88. Kopřiva. Rozhodčí: Matějček - Vejtasa, Černoevič. ŽK: Janošík, Navrátil - Jurásek, Sus, Bárta. Bez diváků.
Vlašim - Líšeň 2:1 (1:0)
Branky: 28. a 63. Červenka - 81. Silný. Rozhodčí: Ulrich - Hurych, Volf. ŽK: Markovič, Janda - Jeřábek, Otrísal, Málek. Bez diváků.

Reklama

Související témata: