Hlavní obsah

Ústí - Hradec 0:3Dvořákův hattrick posunul Votroky ještě blíže k postupu, Prostějov ztratil

Praha
Aktualizováno

Osm bodů už představuje pro lídra tabulky luxusní náskok. Fotbalisté Hradce Králové díky hattricku zkušeného Pavla Dvořáka zvítězili ve 20. kole Fortuna Národní ligy v Ústí nad Labem 3:0 a upevnili si tak vedení v tabulce. Druhá Líšeň v pátek remizovala s Žižkovem 1:1 a třetí Prostějov teď ztratil body po stejném výsledku s Chrudimí.

Foto: fchk.cz

Fotbalisté Hradce Králové slaví vítězství.

Článek

Severočeši spanilou jarní jízdu Votroků nezastavili a podlehli doma Hradci Králové 0:3. O vítězství hostů rozhodl hattrick Pavla Dvořáka, který krátce před koncem prvního poločasu poslal Hradec do vedení. Další dvě branky přidal ve druhé půli a Východočeši zvýšili svůj náskok v čele tabulky na osm bodů. Zvítězili již v sedmém duelu v řadě.

Prolomit nepříznivé domácí výsledky se Prostějovu v souboji s Chrudimí nepodařilo. Hanáci měli k vítězství dobře nakročeno, po Píchalově gólu dokonce ve druhém poločase zahrávali pokutový kop. Jenže ho neproměnili a v závěru přišel trest, poprvé se na českých trávnících prosadil Ahmed Fofana, který zařídil pro Východočechy cenný bod za remízu 1:1.

Dukla poprvé po výměně trenéra nevyhrála. Doma nad Vlašimí sice vedla, na Krunertovu branku z prvního poločasu ovšem po pauze dokázali hosté odpovědět trefou Červenky. Ve vyrovnaném duelu již další góly nepadly. Vlašim tak po remíze 1:1 udržela pražského soupeře v tabulce za svými zády.

Důležitý souboj o udržení vyzněl lépe pro Vysočinu Jihlava. Na první branku hostujícího týmu sice dokázal na straně Blanska odpovědět před přestávkou Sedlo, na Červův gól z pokutového kopu v 84. minutě však již domácí zareagovat nedokázali. Vítězství Jihlavy v poměru 3:1 pečetil v poslední minutě řádné hrací doby Křišťál.

Třinec se v další záchranářské bitvě dokázal znovu odpoutat od sestupových pozic. Proti beznadějně poslednímu Vyšehradu se Třinečtí prosadili poprvé těsně před přestávkou, po pauze ale nepřipustili žádné pochybnosti a nakonec si dokráčeli pro pohodlnou výhru 3:0. Vyšehrad se neprosadil počtvrté z posledních pěti zápasů a jeho osud ve druhé nejvyšší soutěži je s největší pravděpodobností zpečetěn.

20. kolo druhé fotbalové ligy:
Ústí nad Labem - Hradec Králové 0:3 (0:1)
Branky: 38., 53. a 76. Dvořák. Rozhodčí: Klíma - Vaňkát, Slavíček. ŽK: Hudec, Písačka, Tvrdoň, Jiránek - Dvořák, Vlkanova. Bez diváků.
Prostějov - Chrudim 1:1 (1:0)
Branky: 43. Píchal - 87. Fofana. Rozhodčí: Marek - Paták, Horák. ŽK: Sus, Jurásek, Koudelka, Omale, Mucha - Mužík. Bez diváků.
Dukla Praha - Vlašim 1:1 (1:0)
Branky: 24. Krunert - 66. Červenka. Rozhodčí: Raplík - Pečenka, Hurych. ŽK: Chlumecký (Dukla). Bez diváků.
Blansko - Jihlava 1:3 (1:1)
Branky: 42. Sedlo - 15. Vedral, 84. Červ z pen., 90. Křišťál. Rozhodčí: Denev - Dobrovolný, Vejtasa. ŽK: Kopičár, Helebrand, Sukup, Bartolomeu - Vlček, Pojezný, Chocholatý. ČK: 83. Sukup (Blansko). Bez diváků.
Třinec - Vyšehrad 3:0 (1:0)
Branky: 43. Javůrek, 63. Hýbl, 75. Foltýn. Rozhodčí: Zaoral - Antoníček, Mikeska. ŽK: Bedecs - Kulig, Egert, Vejvar. ČK: 86. Bedecs. Bez diváků.

Reklama

Související témata: