Hlavní obsah

Ústí - Jihlava 1:2Vysočina rozjela sezonu ve velkém stylu

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Soutěž má lídra s plným bodovým ziskem. Předehrávka 2. kola fotbalové Fortuna Národní ligy mezi Ústím nad Labem a Jihlavou přineslo tři branky a vítězství hostujícího týmu. Vysočina navázala na výhru z úvodního kola, na půdě Army zvítězila 2:1.

Foto: fcvysocina.cz

Fotbalisté Vysočiny Jihlava se radují.

Článek

Zatímco Severočeši na úvod nové sezony uspěli v pětigólové přestřelce v Třinci, Vysočina doma porazila Varnsdorf. „Do Ústí pojedeme vyhrát, nic jiného nebereme," řekl v rozhovoru pro klubovou televizi jihlavský útočník Jakub Selnar, který proti Varnsdorfu otevřel skóre.

Na jeho slova také došlo... Jihlava opravdu slaví i ve druhém kole.

Skóre otevřel již ve 13. minutě hostující Shudeiwa, razítko na vítězství udělal minutu před koncem řádné hrací doby Araujo-Wilson. Domácím se sice zásluhou Miskoviče povedlo snížit, více ale již nestihli. Vysočina tak minimálně do soboty zůstane na první místě tabulky.

David Lafata se stal patronem nadačního fondu Zelený životVideo: LFA

„Dobře jsme do duelu vstoupili a dokázali vstřelit branku. Ve druhé půli se promítla vůle soupeře s výsledkem něco udělat do průběhu a čekali jsme, až budeme moct udeřit. Dokázali jsme se podruhé prosadit, avšak závěr jsme si zdramatizovali gólem inkasovaným ze standardní situace. Hráče musím pochválit za přístup a šířkou kádru jsme dokázali nahradit i zraněného Lukáše Zoubeleho s kapitánem Matúšem Lackem," cení si Jan Kameník, trenér Vysočiny.

„Chtěli jsme potvrdit body z venku, jsme zklamaní. Celkově bych řekl, že by zápasu slušela více remíza. Prohospodařili jsme první poločas, do kterého jsme měli nastoupit jako do druhé půle. Chyběl nám větší pohyb a ze zbytečné paniky na míči pramenilo hodně ztrát," lituje jeho ústecký protějšek David Jarolím.

2. kolo druhé fotbalové ligy:
Ústí nad Labem - Jihlava 1:2 (0:1)
Branky: 90.+1 Miskovič - 13. Shudeiwa, 89. Araujo-Wilson. Rozhodčí: Krejsa - Flimmel, Pečenka. ŽK: Alexandr, Brak, Angelozzi, Bílek - Křišťál, Vedral, Arroyo, Shudeiwa, Araujo-Wilson. Diváci: 821.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články