Hlavní obsah

Třinec - Dukla 1:3Pražané vyhráli i venku, nováček remizoval s Líšní. Příbram doma narazila

Aktualizováno

Druhá nejvyšší soutěž má po třech úvodních zápasech 2. kola fotbalové Fortuna Národní ligy dva týmy s plným bodovým ziskem. Prvním se v pátek stala Jihlava, v sobotu k ní přibyla Dukla. Pražané vyhráli 3:1 v Třinci. Ke třem bodům měla blízko také Líšeň, nakonec však remizovala 1:1 na půdě nováčka z Vyškova. Exligová Příbram doma vybouchla, Táborsku podlehla 0:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Dukly Praha Filip Rada.

Článek

Fotbalisté Dukly zvítězili na hřišti Třince 3:1 a slaví druhou výhru v sezoně. Utkání se pro ně lépe vyvíjelo už od začátku, kdy se prosadil Lukáš Cienciala, ještě nedávno hráč Třince. Domácí sice do přestávky zásluhou Michala Petráně vyrovnali, jenže v 81. minutě rozhodl o výhře Pražanů Marek Fábry a v nastavení přidal pojistku Kim. Třinec nebodoval ani ve druhém zápase, naopak Dukla má ze dvou zápasů dvě výhry.

Vyškov a Líšeň si rozdělily po bodu. Líšeň po gólu Milana Lutonského dlouho vedla a už to vypadalo, že kráčí k zisku dalších tří bodů. V 90. minutě však vyrovnal domácí Ahmed Fofana, který tak rozhodl o zisku prvního bodu pro Vyškov po postupu do druhé ligy. Líšeň má po dvou kolech čtyři body.

Táborsko slaví zisk prvních bodů v nové sezoně, vyhrálo na hřišti favorizované Příbrami 2:0. Hosty poslal do vedení v 13. minutě Leoš Vozihnoj a v nastaveném čase prvního poločasu přidal druhý gól Jakub Matoušek. Ve druhém poločase už žádný gól nepadl, a tak Jihočeši uspěli na hřišti exligisty a berou všechny body.

2. kolo druhé fotbalové ligy:
Třinec - Dukla Praha 1:3 (1:1)
Branky: 31. Petráň - 8. Cienciala, 81. Fábry, 90.+2 Kim Sung-pin. Rozhodčí: Zaoral - Pochylý, Líkař. ŽK: Buneš - Konan, Piroch. Diváci: 287.
Vyškov - Líšeň 1:1 (0:1)
Branky: 90. Fofana - 32. Lutonský. Rozhodčí: Křepský - Bureš, Dohnálek. ŽK: Hanuš, Klesa, M. Vintr, Fofana - Pašek. Diváci: 1738.
Příbram - Táborsko 0:2 (0:2)
Branky: 13. Vozihnoj, 45.+2 J. Matoušek. Rozhodčí: Batík - Mojžíš, L. Matoušek. ŽK: Mezera, Sus, Halinský - Almeida, Boula, J. Matoušek, Pecháček. Diváci: 1350.

Reklama

Související témata: