Hlavní obsah

Sparta B - Vlašim 2:3Letenská rezerva nezvládla duel s příchutí derby, Varnsdorf je po kanonádě už třetí

Praha
Aktualizováno

Tak trochu derby, protože Vlašim od léta úzce spolupracuje se Slavií. Duel letenské rezervy se Středočechy tedy předznamenal velké derby, k němuž dojde za týden na Letné. Fotbalisté Sparty B podlehli v utkání 9. kola Fortuna Národní ligy Vlašimi 2:3. Varnsdorf porazil 5:1 Třinec a v tabulce je již třetí. Táborsko porazilo Chrudim 1:0 a Opava zvítězila v Prostějově také 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Vitík ze Sparty Praha.

Článek

Vlašim k triumfu na Strahově nakročila mezi 21. a 31. minutou, kdy se dvakrát trefil kmenový hráč Slavie a bývalý sparťan Alijagič a jednou Blecha. Domácí sice byli opticky lepším týmem, dostali však lekci z efektivity, když Středočeši proměnili všechny tři šance. Sparta už ve druhé půli pouze korigovala výsledek dvěma góly Matyáše Kozáka na 2:3.

Mladí sparťané tak zaváhali po sérii čtyř výher a z druhého místa tabulky ztrácejí čtyři body na vedoucí Zbrojovku Brno. Hosté poskočili na pátou příčku.

Varnsdorf si na domácí půdě hravě poradil s posledním Třincem. Za třemi body vykročil třemi brankami v prvním poločase v rozmezí osmnácti minut, postupně se prosadili Richter, Kubista a Kouřil. Na snížení hostí po pauze domácí odpověděli čtvrtým gólem, kterým definitivně odrazili ambice soupeře. Varnsdorf je již třetí, Třinec zůstává se čtyřmi body poslední.

Chrudim chtěla pozvednout své špatné výsledky na půdě Táborska, z jihu Čech si ale odvezla jen čtvrtou porážku v řadě. Domácí v prvním poločase nevyužili řadu brankových příležitostí, jejich fanoušky však rozjásala v 55. minutě vítězná trefa Muhameda Tijaniho. Táborsko se po vítězství 1:0 posunulo na sedmé místo, Východočeši zůstávají předposlední.

Souboj sousedů v tabulce dopadl lépe pro hostující Opavu. Slezský FC vyrazil do Prostějova za třemi body gólem Matěje Helešice v prvním poločase. Další gól již k vidění nebyl a exligista si tak domů odvezl tři body za nejtěsnější vítězství 1:0.

9. kolo druhé fotbalové ligy:
Sparta Praha B - Vlašim 2:3 (0:3)
Branky: 62. a 90.+2 Kozák - 27. a 31. Alijagič, 21. Blecha. Rozhodčí: Černý - Mikeska, Vyhnanovský. ŽK: Suchomel, Dudl, Sejk, Ambler, Jonáš - Křišťan, Alijagič, Červenka. Diváci: 593.
Varnsdorf - Třinec 5:1 (3:0)
Branky: 13. Richter, 29. Kubista, 31. Kouřil z pen. 65. Schön, 89. Ondráček - 49. Juřena. Rozhodčí: Nehasil - Ratajová, Černoevič. ŽK: Kubista - Habusta, Bolf. Diváci: 569.
Prostějov - Opava 0:1 (0:1)
Branka: 37. Helešic. Rozhodčí: Adámková - Váňa, Pfeifer. ŽK: Zapletal, Schuster, Jiráček, Schaffartzik - Didiba, Šigut, Rychlý, Helebrand, Hnaníček. Diváci: 839.
Táborsko - Chrudim 1:0 (0:0)
Branka: 56. Tijani. Rozhodčí: Mayer - Dresler, Matoušek. ŽK: Holiš, Plachý - Šípek, Řezníček, Šplíchal, Čáp. ČK: 78. Veselý (trenér), 90. Křečan (asistent trenéra, oba Chrudim). Diváci: 713.

Reklama