Hlavní obsah

Sparta B - Třinec 4:0Vitík přispěl Letenským ke kanonádě, naopak Viktoria si zahrává

Aktualizováno

Letenská rezerva se činí. Fotbalisté Sparty B v 11. kole Fortuna Národní ligy porazili Třinec hladce 4:0 a posunuli se na druhé místo, trefil se i obránce Vitík z áčka. Další tradiční pražský klub naopak zažívá těžký podzim. Viktoria Žižkov nezvládla duel dvou týmů ohrožených sestupem a podlehla Chrudimi 1:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Milan Heča mužstvo podržel.

Článek

Situace Viktorky je čím dál tím horší. Žižkov podlehl Chrudimi 1:2, čímž dovolil soupeři opustit poslední příčku tabulky. Oba teď mají shodný zisk osmi bodů, horší je se sedmi už jen poslední Třinec.

Přitom Pražané šli rychle do vedení díky brance Diamého a udrželi si je až do poločasu. Pak se ovšem po necelé hodině hry prosadil hostující Rybička, na kterého o čtyři minuty později navázal Petr Juliš. V závěru mohl vyrovnat Nabijev, ale minul branku.

Letenští mladíci si na Strahově zastříleli. Sparta B zvítězila nad Třincem 4:0. V prvním poločase poslal sparťany do vedení Ryneš. Po pauze se prosadili hned tři domácí střelci. Na 2:0 zvýšil Schánělec, na kterého slepenými góly navázali Vitík a Dudl. V závěru Letenské několikrát podržel brankář Heča.

Líšeň si poradila s Táborskem

Stejně bodů jako sparťanská rezerva má na třetím místě tabulky Líšeň, která zvítězila 2:0 na půdě Táborska. O triumfu brněnského celku rozhodl dvěma góly v závěrečných 10 minutách Málek. Po čtyřech kolech zvítězila Dukla Praha, která vyhrála 3:1 ve Varnsdorfu. Všechny branky padly už v úvodním dějství. Tým z Julisky ztrácí ze čtvrté příčky tabulky bod na druhou Spartu B.

11. kolo druhé fotbalové ligy:
Sparta Praha B - Třinec 4:0 (1:0)
Branky: 30. Ryneš, 55. Schánělec, 69. Vitík, 71. Dudl. Rozhodčí: Orel - Slavíček, Machač. ŽK: Sejk, Bolf, Suchomel - Ba. Diváci: 347.
Viktoria Žižkov - Chrudim 1:2 (1:0)
Branky: 8. Diamé - 59. Rybička, 62. Juliš. Rozhodčí: Szikszay - Podaný, Pfeifer. ŽK: Petrlák - Mikulec, Řezníček, Šípek, Ordelt. Diváci: 732.
Táborsko - Líšeň 0:2 (0:0)
Branky: 80. a 82. z pen. Málek. Rozhodčí: Proske - Bureš, Žurovec. Bez karet. Diváci: 702.
Varnsdorf - Dukla Praha 1:3 (1:3)
Branky: 19. Schön - 17. Kozel, 24. Souček, 41. Cienciala. Rozhodčí: Raplík - Arnošt, Novák. ŽK: Richter - Cienciala, Kozel. Diváci: 752.

Reklama

Související témata: