Hlavní obsah

Chceme přezimovat co nejvýš a bojovat do poslední chvíle, říká ústecký kouč Přerost

Ústí nad Labem

Fotbalisté Ústí nad Labem sice nepřešli v Poháru České pošty přes ligový Jablonec, ale spravili si chuť alespoň v dalším kole druhé nejvyšší soutěže. A svým třetím místem v průběžné tabulce naznačují, že by se rádi zamíchali do boje o postup do Gambrinus ligy. „Chceme přezimovat co nejvýše,“ naznačuje trenér Lukáš Přerost odhodlání klubu, který se při probíhající rekonstrukci ústeckého stadiónu těší i na nové zázemí v jeho útrobách.

Článek

V druholigovém derby jste zdolali celek Mostu 3:1. Jak zápas hodnotíte?

Odehráli jsme velmi dobré utkání. V prvním poločase jsme soupeře jasně předčili, byli jsme silní na míči a vytvářeli jsme si šance. Asi pět jsme jich neproměnili, ale ve druhé půli jsme už byli efektivní. Mrzí mě jen inkasovaný gól, mohlo to být s nulou, ale i tak jsem s výkonem velmi spokojen.

Držíte se stále v popředí tabulky. Je to i zásluhou aktuálně širokého hráčského kádru Ústí?

Konkurence v mužstvu je zdravá. Pokud během zápasů přistoupíme ke střídání v sestavě, není to oslabení. Ale naopak někdy i posílení, jelikož nově nastupující hráči se snaží prosadit. Máme na soupisce jedenadvacet fotbalistů, takže tři se dokonce nevejdou ani do osmnáctičlenné nominace. Vyprázdnila se nám marodka. Tým se dal dohromady a posledních pět zápasů jsme absolvovali v kompletním složení.

Můžete volit sestavu i podle soupeřů?

To je naše momentální výhoda, že stávající kádr nám umožňuje různé varianty pro základní jedenáctku. I s ohledem na to, proti komu hrajeme.

Do konce podzimu vám zbývají jen dvě kola. Jak se chystáte?

Dobře víme, že Pardubice jsou nevyzpytatelným protivníkem. Ale to se dá říci o každém týmu. Po návratu z Pardubic hostíme Zlín, to je až skoro za čtrnáct dní, proto se soustředíme jen na nebližší zápas.

V jaké pozici byste chtěli jít do zimní přípravy?

Tabulka je vyrovnaná, rozdíly zůstávají minimální. Rádi bychom přezimovali do pátého místa v tabulce. Prostě se pokusíme skončit před zimou co nejvýš, což by nám dodalo klid pro další přípravu. Pak by bylo na jaře o co hrát a věřím, že bychom se rvali do poslední chvíle.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.