Hlavní obsah

Hradec - Karviná 2:1Hradec po výhře nad Karvinou přezimuje v čele druhé ligy

Fotbalisté Hradce Králové přezimují v čele druholigové tabulky. Na první příčku se vrátili po vítězství nad Karvinou 2:1 v pondělní dohrávce 16. kola NFL, druhé Táborsko má o bod méně. Karviná je v tabulce devátá.

Článek

Skóre otevřel Adrian Rolko, který si naběhl za karvinskou obranu a hlavou překonal gólmana Branislava Pindrocha ve 23. minutě. Pak převzali iniciativu hosté, jenže druhou ránu jim zasadil po hodině hry Jan Shejbal, který poslal do sítě centr Jiřího Poděbradského. Shejbal však zápas s poraněným kolenem nedohrál.

Karviné vykřesal naději v 76. minutě Matěj Fiala, závěrečný tlak už jí ale vyrovnání nepřinesl. "Prvních 25 minut jsme hráli velice dobře, ale po vstřeleném gólu jsme přestali být aktivní. Pak jsme aktivitu zvýšili, ale závěr už byl boj, nepodrželi jsme míč a stálo při nás štěstí," řekl hradecký trenér Luboš Prokopec České televizi.

16. kolo druhé fotbalové ligy:
Hradec Králové - Karviná 2:1 (1:0)
Branky: 23. Rolko, 66. Shejbal - 76. Fiala. Rozhodčí: Marek - Peřina, Antoníček. ŽK: Shejbal - Gonda. Diváci: 1066.
Hradec Králové: Lindr - Plašil, Pillár, Rolko, Poděbradský (76. Kraják) - Malinský (56. Shejbal), Schwarz, Zelený, Halilovič (72. Hochmeister) - Kulič, Vaněček. Trenér: Prokopec.
Karviná: Pindroch - Hoffmann, Uvíra, V. Cverna, Knötig - Vaněk, Hottek - O. Cverna (70. Limanovský), Gonda, Eismann - Fiala. Trenér: Mazura.

Reklama

Související témata: