Hlavní obsah

Hrdina Budějovic byl dojatý. Ještě ho budou chtít a on to, blbec, podepíše, smál se kouč

Sezimovo Ústí

Vyšel z rozjařené kabiny Českých Budějovic, provoněné šampaňským, oči se mu třpytily slzami. „Až teď si to začínám uvědomovat. Dojalo mě to, vyhrkly mi slzy. Jsem šťastný, že to ani nedokážu popsat,“ řekl hrdina přímého souboje o postup do první ligy, obránce Jaroslav Machovec. Táborsku nasázel hattrick, Budějovice celkově soupeře deklasovaly na jeho hřišti 6:0.

Foto: Petr Horník, Právo

Radost hráčů Budějovic a Jaroslava Machovce po postupu mezi ligovou elitu.

Článek

„Hrdina ale nejsem, tím je celý tým," podotkl Machovec. Slovenský zadák chytil životní formu, na jaře vstřelil devět branek (za celou sezónu 11). Z toho sedm v závěrečných čtyřech kolech druhé ligy.

„Až se toho bojím, že po něm někdo sáhne, a on to, blbec, podepíše," smál se trenér Budějovic Luboš Urban. „Doufejme, že ne, že zůstane. Kéž by mu to vydrželo i do ligy. Na druhou stranu, Jarda má taky propadáky, ale řekněme v poslední třetině byl skvělý. Co zápas, to skoro pokaždé dva góly," uvedl Urban, který po svém příchodu dokázal mužstvo naladit na jednu vlnu.

Výsledkem bylo jarní vítězné tažení, kdy v posledních 11 duelech získalo Dynamo 31 bodů z 33 možných. Všechno vygradovalo ve středu, kdy uštědřilo Táborsku půltucet.

„Byli jsme na soupeře skvěle připraveni. Proběhla asi nejdelší taktická příprava v historii Budějovic. Video, DVD, tabule. Kluci nám při tom snad i usínali, ale pomohlo to," culil se Urban.

Když loni v květnu Budějovice sestupovaly, byla nálada v klubu na bodu mrazu, mužstvo bylo rozklížené, budoucnost nejasná. Paradoxně pobyt ve druhé lize Dynamu pomohl. „Ano, ukázalo nám to spoustu věcí, spoustu jsme toho v klubu vnitřně zpřeházeli a nastavili jinak. Všechno špatné je k něčemu dobré," uvedl šéf klubu Karel Poborský.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články