Hlavní obsah

Jediným cílem je záchrana, říká ústecký trenér Němec před startem jara

Ústí nad Labem

S vědomím, že jen vylepšení současné patnácté příčky v tabulce jim zaručí setrvání ve druhé nejvyšší soutěži, jdou fotbalisté FK Ústí nad Labem do jarní části sezóny. Soupiska se přes zimu příliš nezměnila, takže trenér Petr Němec bude pracovat prakticky se stejným hráčským kádrem jako na podzim. Dorazila jediná posila z prvoligových Teplic. „Počítali jsme ale se dvěma teplickými hráči,“ připustil ústecký kouč, že nedošlo k očekávanému doplnění. „Jediným cílem dál zůstává záchrana,“ podotkl ještě Němec v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér fotbalistů Ústí nad Labem Petr Němec

Článek

Bude mít z Teplic zapůjčený útočník Alen Melunovič jisté místo v základní sestavě Ústí v prvním jarním zápase s Opavou?

Nemám co skrývat. Nastoupí od začátku, protože další útočník Tomáš Smola, který byl na podzim klíčovým hráčem, pyká za čtyři žluté karty. Jsou to podobné typy a takové v sestavě potřebujeme. Hráči, kteří přijdou z první ligy, mají svou představu o fotbale a jsou zvyklí na jiný styl. Nevědí, co se děje ve druhé lize. Tedy, že v ní převažují skluzy, boje o každý míč a je to trošku jiná hra.

Na jaký post jste uvažovali o dalším teplickém fotbalistovi, který nakonec nepřišel?

Byli jsme domluvení s Teplicemi na hostování dvojice hráčů. Z toho se povedlo přivést jen Melunoviče. Chtěli jsme ještě zkvalitnit stoperský tandem o zkušenějšího středního obránce. Nikdo už nebyl z Teplic uvolněn, což nám trochu nabouralo představy a záměry.

Co tedy fakt, že nemáte k dispozici vytouženou posilu do středu obrany, pro tým znamená?

Věřím, že hráči z podzimní sestavy se na jaře vyvarují chyb, jakých se dopouštěli na začátku sezóny. V hlavě už mám skoro jasno o složení mužstva. Ale do poslední chvíle si nechám otevřená vrátka. Rozhodnu se i podle zdravotního stavu hráčů, protože během přípravy nás zastihla chřipková epidemie.

Jak by vyznělo vaše shrnutí zimní přípravy?

Prohráli jsme jen dva zápasy, a to s prvoligovými soupeři. Ale nabádám hráče, aby zůstali při zemi a nemysleli si, že už jsme z nejhoršího venku a že budeme na jaře jen vyhrávat. Nastanou tlaky na výsledky a základem musí být, abychom odbojovali každý zápas.

Podle rozlosování se zdá, že vás čeká hodně těžký start do jara.

Začínáme doma s Opavou, pak jedeme do Mostu a Třince a hostíme Olomouc. První čtyři kola naznačí, jak na tom budeme a co se může dít dál. Proto si přeji, abychom se dobře odrazili, nějak zvládli zmíněná utkání a pak pokračovali v cestě za záchranou.

Reklama