Hlavní obsah

Dvanáct hráčů odešlo, jsme znovu na začátku, říká varnsdorfský kouč Veselý

Jako na houpačce probíhá fotbalové dění v druholigovém Varnsdorfu. Na jaře 2015 obsadil tým druhé místo ve FNL s právem následné účasti v nejvyšší soutěži, jenže do ní vzhledem k nesplnění stanovených ligových parametrů nenastoupil. Po podzimu 2015 byl Varnsdorf poslední v druholigové tabulce, ale po odvetách se posunul do jejího středu a v samostatné jarní bilanci obsadil v silné konkurenci třetí příčku. „Teď jsme ale znovu na začátku cesty,“ říká trenér Roman Veselý na prahu nadcházející sezóny v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Ladislav Martan už v dresu Hradce Králové (vlevo). Vpravo Jiří Jeslinek z Bohemians.

Článek

Dalo by se říci, že po úspěšném závěru minulé sezóny máte na co navazovat.

To je spíš obecné konstatování, protože těžko můžeme v trendu pokračovat, když dvanáct hráčů je pryč. A v tomto směru to máme složitější. Nejkvalitnější fotbalisté z našeho mužstva šli za lepším do první ligy - Mehanovič byl už v základní sestavě silného Jablonce v úvodu ligy, Martan odehrál celý zápas za Hradec Králové. Někteří kluci nechtěli působit na profesionální úrovni a faktorů pro odchody bylo víc. Chybí nám i Jakovlev, Tvaroha, Schubert, Jurča, Neuberg, Houser a další. Navíc nás pronásleduje i marodka.

Jak tedy řešíte složení kádru?

Jsme znovu na začátku cesty. Na prvním zápase domácího poháru jsme byli jen se čtrnácti hráči. A zatím bych nespecifikoval, jak to bude dál. Každý trenér by chtěl mužstvo doplnit. Je to otázka ekonomická a není snadné dostat hráče do Varnsdorfu. Jednání nejsou jednoduchá. Varnsdorf je malým, ale fungujícím klubem a každý v něm máme nějakou roli. Nezbývá nám, než si vychovat top hráče, takříkajíc nové Martany.

V čem vidíte největší rezervy v současném herním projevu?

V přesnosti přihrávek při zakládání útoku. Děláme moc chyb. Je to dáno nedostatkem zkušeností hráčů a samozřejmě i nesehraností. Bude chvilku trvat, než si obměněný tým sedne. Přesto se soustředíme na to, abychom zvládli vstup do druhé ligy. Od toho se pak mohou odvíjet i ambice.

Co očekáváte od nového ročníku Fotbalové národní ligy?

Každý by v ní chtěl hrát nahoře. Ale bude to zřejmě ještě těžší soutěž než loni. Její kvalitu by měly zvednout Sigma Olomouc a Baník Ostrava.

Reklama

Související témata: