Hlavní obsah

Olomouc - Opava 1:1Olomouc vstoupila do sezony FNL domácí remízou s Opavou

Olomouc

Fotbalisté Sigmy Olomouc zahájili boj o návrat do nejvyšší soutěže domácí remízou 1:1 s Opavou. V úvodním kole Fotbalové národní ligy vedli, ale nechali soupeře srovnat z penalty.

Článek

Sigma vstoupila do sezóny dobře a už v 7. minutě vedla po gólu Plška, který hlavou zužitkoval první šanci zápasu. Jenže postupně byli mnohem nebezpečnější hosté.

Těsně před poločasem musel na brankové čáře zachraňovat domácí bek Hála. Jursa s Čelůstkou těsně minuli, stejně jako kapitán Pospěch ve velké šanci. Až v 78. minutě se Opava dočkala. Škerle ve vápně stáhl Smolu a nařízený pokutový kop proměnil Schaffartzik.

1. kolo druhé fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Opava 1:1 (1:0)
Branky: 7. Plšek - 79. Schaffartzik z pen. Rozhodčí: Julínek - Hrabovský, Flimmel. ŽK: Houska, Hála, Škerle - Schaffartzik, Pospěch, Čelůstka, Smola. Diváci: 3081.
Olomouc: Buchta - Hála, Škerle, Radakovič, Vepřek - Petr (72. Zahradníček), Houska, Sladký, Plšek, Falta - Vašíček (76. Chorý). Trenér: Jílek.
Opava: Fendrich - Pospěch, Simerský, Žídek, Čelůstka - Grussmann (65. Janetzský), Jursa (72. Hrabina), Schaffartzik, Zapalač - Kuzmanovič, Smola (87. Jurečka). Trenér: Skuhravý.

Reklama

Související témata: