Hlavní obsah

Na podzim Jakubov obral Baník o výhru, teď mu chce pomoct do ligy

Ostrava

Po vydařeném podzimu v druholigovém Varnsdorfu ho chtěl Liberec, Teplice či Olomouc. Alexander Jakubov ale zamířil do Ostravy, kde chce na jaře pomoct Baníku vrátit se do nejvyšší fotbalové soutěže. „Už teď beru Baník jako prvoligový mančaft,“ řekl útočník, který 11. ledna oslavil šestadvacáté narozeniny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Vlastimil Petržela.

Článek

V dresu Varnsdorfu nastřílel na podzim deset branek a nebýt pětigólového zápasu olomouckého Plška, byl by i nejlepším střelcem druhé ligy. Podle trenéra Baníku Vlastimila Petržely patřil k nejlepším hráčům FNL. „Každý hráč se nějak vyvíjí a já věřím, že tohle není ještě můj strop. Že sezónu zakončím v ještě lepší formě, kterou si pak přenesu i do první ligy," uvedl Jakubov, jenž v Baníku podepsal smlouvu na dva a půl roku.

Jakubov se narodil v Praze, pochází ale z česko-slovenské rodiny a třináct let bydlel v Košicích. „V Baníku je docela dost Slováků, takže si můžeme pokecat v jejich rodné řeči," vtipkoval 193 centimetrů vysoký útočník, který v mládežnických kategoriích hrál za Inter Bratislava, rakouský Horn, Spartu nebo také FC Porto.

Vytouženou první ligu si však zatím nezahrál. Po návratu ze zahraničí působil v Měcholupech, Žatci, B-týmu Sparty, Senici a Vlašimi, odkud zamířil za bratrem do německého Bautzenu. Loni na podzim byl ve Varnsdorfu. „Pevně věřím, že se nám povede postoupit, protože Baník do první ligy rozhodně patří," svěřoval se Jakubov, který se na podzim trefil i do sítě Baníku. Postupové šance mu tak mírně narušil. „Zpětně musím říct, že ty dva body, které Baník ve Varnsdorfu ztratil, by byly dobré. Ale tehdy jsem stál na druhé straně a věřím, že to zvládneme i tak," vykládal Jakubov.

Stejně jako posila ze Slavie Hrubý, se ani Jakubov do Ostravy úplně stěhovat nechce. „Bydlím v Praze, odkud vyjíždím na všechny svoje štace. Beru ji jako svůj domov, protože jsem se tam narodil. Přesun do Ostravy neberu jako stěhování. Jen jsem se tady přesunul," pousmál se Jakubov.

Reklama