Hlavní obsah

Olomouc se třese na nový pohár, také Baník chce být po šlágru zase prvoligový

Olomouc

Předposlední kolo fotbalové Fortuna národní ligy proti sobě svedlo oba její lídry. Šlágrem je souboj již jistého mistra Sigmy Olomouc s druhým Baníkem Ostrava, který si právě na Hané také chce zajistit postup. Jeho zaváhání může využít Opava, která se představí na půdě Sokolova. Všechna utkání 29. kola se hrají v neděli od 16:00.

Pohár FNL

 
Článek

Fotbalisté Sigmy Olomouc v neděli převezmou zcela novou trofej pro vítěze druhé nejvyšší soutěže Fortuna národní ligy. Po utkání s Baníkem Ostrava obdrží také mistrovské medaile vyrobené ze skla a cenného kovu.

Hanáci mají rivalovi co vracet, na podzim na jeho trávníku prohráli 0:1. Postup i první místo mají jisté. „Chceme v domácím prostředí udržet neporazitelnost," ujišťuje obránce Martin Sladký.

Mnohem důležitější je ovšem zápas pro Baník. Pokud vyhraje, postup do nejvyšší soutěže ho nemine. V případě porážky by se ovšem na Ostravany mohla dotáhnout Opava a postupovou tajenku by tak úplně rozluštilo až závěrečné kolo.

To by si baníkovci rádi užili již bez nervů. „Máme první mečbol a uděláme všechno pro to, abychom v neděli mohli být všichni spokojeni," říká zkušený záložník Tomáš Mičoly.

Utkání vysílá ČT sport.

Reklama

Související témata: