Hlavní obsah

Žižkov - Opava 1:5Opava deklasovala Viktorii a vede tabulku FNL

Praha

Fotbalisté Opavy v předehrávce 10. kola Fotbalové národní ligy rozstříleli Žižkov na jeho hřišti 5:1 a vedou tabulku druhé nejvyšší soutěže o tři body před Českými Budějovicemi. Jihočeši ale mají zápas k dobru. Pro Opavu to byl už třetí zápas v sezoně s alespoň pěti vstřelenými góly. S 27 góly mají Slezané o 12 branek více než nejproduktivnější z ostatních celků.

Článek

Opava začala gólové hody už po minutě hry, kdy se po rohovém kopu prosadil Žídek. Ten v 10. minutě kolmicí za obranu našel Kayambu a konžský útočník zvýšil. A za dalších deset minut se prosadil zblízka i Smola.

Žižkov sice vzápětí snížil parádní střelou Podrazkého ze 30 metrů, ale Opava se tím nenechala rozhodit. Naopak před poločasem domácí neubránili další roh a Simerský hlavou vrátil hostům tříbrankový náskok.

Ve druhé půli už tolik branek nepadalo, ale opavští fanoušci se ještě jednou mohli zaradovat, když Kuzmanovič patičkou tečoval do branky centr od Kayemby. Pro Žižkov to tak byla nejvyšší domácí porážka od roku 2009, kdy stejným výsledkem podlehl Jihlavě.

Viktoria Žižkov - Opava 1:5 (1:4)
Branky: 30. Podrazký - 2. Žídek, 10. Kayamba, 21. Smola, 41. Simerský, 78. Kuzmanovič. Rozhodčí: Příhoda - Horák, Pfeifer. ŽK: Pardubský, Hašek - Schaffartzik, Jursa. Diváci: 1421.
Žižkov: Hrubeš - Pardubský, Toml, Mareš, Hašek - Kodeš (84. Šandera) - Bazal, Podrazký, Čermák, Engelmann (72. Volek) - Stratil (79. Jelínek). Trenér: Vavruška.
Opava: Fendrich - Simerský, Radič, Žídek - Kayamba, Jursa (81. Rychlý), Schaffartzik, Zapalač (80. Stříž) - Kuzmanovič - Smola, Jurečka (73. Puškáč). Trenér: Skuhravý.

Reklama